Mobiili

Huippu-iPhonen hintalappu on 1679 € – ”Ihmiset ovat valmiita maksamaan Apple-lisää”

Julkaistu:

Apple
Apple julkaisi eilen uudet iPhonensa. Laitteiden hinta on hämmästyttänyt monia. Analyytikon mukaan ihmiset ovat valmiita maksamaan ekstraa Applen laitteista.
Teknologiayhtiö Apple julkisti eilisiltana Suomen aikaa kolme uutta puhelinmallia. Uudet iPhone XS, iPhone XS Max ja iPhone XR perustuvat pitkälti jo aiemmin nähtyyn teknologiaan, mutta ovat silti hinnoittelultaan kalleimmat iPhonet ikinä.

Lue lisää: Apple esitteli uudet puhelin- ja kellomallinsa: tässä ovat iPhone XS, iPhone XS Max ja iPhone XR

Halpamalliksi tarkoitetun alumiinirunkoisen iPhone XR:n hinnat Suomessa ovat muistin määrästä riippuen 879–1049 euroa. Rungon lisäksi hintaa on pyritty kohtuullistamaan yksikennoisella kameralla. Laitteen hinnat ovat 50 euroa korkeammat kuin viime vuonna julkaistun X-mallia edullisemman iPhone 8:n.


Applen toimitusjohtaja Tim Cook kuvaili Financial Timesin mukaan iPhone XR:ää laitteeksi, joka ”esittelee älypuhelimien tulevaisuuden yhä useammalle ihmiselle”.

CCS Insightin analyytikko Geoff Blaber piti erikoisena, että Apple tarjosi mallissa 6,1 tuuman lcd-näyttöä, mikä on enemmän kuin uudessa 5,8 tuuman iPhone XS:ss
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

Huippumalleja julkaistiin kaksi: Applen kaikkien aikojen suurimmalla eli 6,5-tuumaisella oled-näytöllä varustettu iPhone XS Max sekä 5,8-tuumaisen oled-näytön sisältävä iPhone XS. Molemmissa puhelimissa on kaksikennoinen kamera.

XS-mallin hinnat Suomessa ovat muistimäärästä riippuen 1179–1579 euroa. XS Max -mallit maksavat 1279–1679 euroa.


Gartnerin analyytikko Annette Zimmermannin mukaan Apple oli pakotettu tekemään isonäyttöisen puhelimen voidakseen kilpailla Samsungin Note 9 -puhelimen kanssa.

Kaikki uutuudet on varustettu Applen omalla A12 Bionic -suorittimella sekä langattomalla lataustoiminnolla. Missään puhelimista ei ole sormenjälkilukijaa tai kuulokeliitäntää.

Applen Tim Cook kuvaili Applen nyt julkistamaa laitemallistoa ”kaikkien aikojen parhaaksi”.

Niin ikään Applen osakkeita omistavan Gullane Capitalin omistajiin kuuluva Trip Miller sanoi, ettei Applelta odotettukaan mitään poikkeuksellista.

– Kaikki tiesivät, että kyseessä olisi laitepäivitys, eikä mullistava puhelinuudistus”, hän sanoi Reutersille.

CCS Insightin Ben Wood totesi uutuustuotteiden todistavan sen, että ihmiset ovat valmiita maksamaan ”Apple-lisää”.
Jos twiitti ei näy laitteellasi, voit katsoa sen tästä.

Creative Strategiesin analyytikko Carolina Milanesi huomautti, että julkistusten myötä vanha iPhone 7 nousee houkuttelevaksi vaihtoehdoksi.
Jos twiitti ei näy laitteellasi, voit katsoa sen tästä.

Suomessa 449 dollarin hinta tosin muuntuu verojen kanssa 539 euroksi.

Techcrunchin mukaan Applen osakekurssi sahasi edestakaisin eilisen ajan ja oli kahden prosentin pudotuksessa julkistustilaisuuden päätyttyä. Kaupankäynnin päätyttyä laskua oli 1,2 prosenttia.

Monet analyytikot kehottivat ostamaan Applea. Applen arvo ylitti kaikkien aikojen ensimmäisenä biljoona dollaria elokuun alussa. Amazon seurasi Applea puolitoista viikkoa sitten.

Ota kantaa

Aiotko hankkia iPhone XS:n tai XR:n?

Kyllä 16% En 84%
Ääniä yhteensä 9233

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt