Nyt se varmistui: OnePlus tuo puhelimeensa uuden tekniikan ennen Applea ja Samsungia

OnePlus on vahvistanut, että sen lähiaikoina julkaistavassa uutuuspuhelimessa on uusi käyttöä helpottava tekniikka.

Seuraavan OnePlus-puhelimen sormenjälkitunnistin on piilotettu osaksi näyttöä.

11.9.2018 16:00

Kiinalainen OnePlus aikoo ennen Samsungia ja Applea, ja julkaista puhelimen, jossa sormenjälkitunnistin on sijoitettu puhelimen näyttöön, kertoo Cnet-verkkosivusto. Cnetin mukaan yhtiö on vahvistanut, että tekniikkaa käytetään tulevassa OnePlus 6T -puhelimessa.

Puhelimessa ei enää ole erillistä näkyvää paikkaa sormenjälkitunnistimelle, vaan käyttäjä voi avata puhelimen lukituksen koskettamalla näytön alaosaa, jonka alle sormenjälkitunnistin on sijoitettu.

Tekniikka vaatii toimiakseen oled-näyttöä, sillä lcd on liian paksu.

Samsung ja Apple aikoivat käyttää näyttöön upotettuja sormenjälkitunnistimia jo viime vuonna julkaisemissaan puhelimissa, mutta tekniikkaa ei pidetty vielä tarpeeksi luotettavana. Niinpä esimerkiksi iPhone X -puhelimessa ei ole sormenjälkitunnistinta lainkaan, ja puhelimen lukituksen voi avata esimerkiksi kasvotunnistuksen avulla.

Apple julkaisee uusia iPhone-malleja huomenna keskiviikkona, mutta huhujen mukaan niissäkään ei olisi lainkaan sormenjälkitunnistimia.

Lue lisää: Kylmä suihku uudesta iPhonesta haaveileville: Halvinkin uutuusmalli voi olla entistä kalliimpi

Hyvin toimiessaan tekniikalla voi olla muutamia etuja nykyisiin ratkaisuihin verrattuna. Se voi helpottaa laitteen avaamista, koska sormenjälkitunnistinta ei tarvitse tavoitella tavoitella puhelimen takapuolelta, kuten useissa uusissa malleissa. Uudistus yksinkertaistaa myös puhelimen muotoilua.

Tosin tekniikka vaatii näytön alta tilaa, joten OnePlus 6T -puhelin on noin puoli milliä paksumpi kuin nykyinen OnePlus 6 -malli. Sormenjäljen lisäksi OnePlus 6T:n lukituksen voi avata muun muassa kasvontunnistuksen avulla, yhtiö kertoo Cnetille.

Lehden mukaan OnePlus 6T:n takaosassa saattaa olla kolme kameraa, ja sen hinta tulee Yhdysvalloissa olemaan 550 dollaria.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?