Mobiili

Nokia-puhelimesta poistettiin pidetty ominaisuus päivityksellä: Johtaja rauhoittaa ”notchgatea”

Julkaistu:

Nokia-puhelimet
Nokia 6.1 Plus -puhelinmallista poistettiin Googlen vaatimuksesta monien käyttäjien suosima toiminto. Valmistajan mukaan puute on väliaikainen.
Nokia 6.1 Plus -puhelin sai elokuussa päivityksen, joka poisti puhelimesta toiminnon, joka piilotti näytön yläreunan loven. Ominaisuus on ilmeisesti poistettu Googlen vaatimuksesta.

Nokia 6.1 Plus on HMD Global -yhtiön ensimmäinen Nokia-malli, jossa on iPhone X -puhelimen tapaan lähes koko etuosan peittävä näyttö, jonka yläosassa on etukameran ja kuulokkeen takia lovi. Elokuun lopulla Delhissä Intiassa julkaistua puhelinta ei ainakaan vielä myydä Suomessa.

Vaikka monet valmistajat ovat matkineet Applen näyttöratkaisua, se ei ole miellyttänyt kaikkia käyttäjiä. Nokia 6.1 Plus -puhelimessa olikin ennen päivitystä asetus, joka muutti loven ainakin vähemmän huomiota herättäväksi muuttamalla näytön mustaksi loven molemmilta puolilta.

HMD Global on liittynyt Googlen Android One -ohjelmaan, jonka jäsenet käyttävät puhelimissaan ”puhdasta” Androidia, ilman valmistajan omia lisäyksiä. Nokia 6.1 Plus -versiossa käytetty alkuperäinen Androidin Oreo-versio ei kuitenkaan tue lovea piilottavaa asetusta, joten Google on vaatinut HMD:n poistamaan asetuksen.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

Ratkaisu on ärsyttänyt monia, ja Nokia-puhelimien palautesivun lisäksi aiheesta on syntynyt pitkä keskustelu Reddit-verkkopalvelussa.

HMD Globalin tuotejohtajan Juho Sarvikkaan mukaan toiminto on kuitenkin tulossa takaisin.
Jos et näe yllä Twitter-viestiä, voit katsoa sen tästä.

– Vain lopettaaksemme ”lovigaten”, me palautamme asetuksen loven tummentamiseksi Nokia 6.1. Plus -puhelimessa. Mahtavaa ja rentouttavaa viikonloppua kaikille, Sarvikas kirjoittaa Twitter-viestissään.

Sarvikas ei kuitenkaan tarkemmin kerro, milloin ominaisuuden palauttava päivitys on tulossa.

Monet Twitter-viestin kommentoijat haluavat tietää, milloin Nokia 6.1 Plus saa päivityksenä seuraavan Android 9 Pie -version. Myös Reddit-keskustelussa monet kommentoijat olettavat, että Nokia-puhelimesta poistettu ominaisuus palautuu Pie-versiossa, joka tukee lovi-näyttöjä.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt