Mobiili

Testaaja syyttää Huaweita huijaamisesta – "pahin mahdollinen tapa"

Julkaistu:

Älypuhelimet
Korkeasta suorituskyvystä kertovat testitulokset eivät ole aina totta. AnandTech syyttää Huaweita uudesta huijauksesta.
Kiinalainen ja Suomessakin suosittu älypuhelinvalmistaja Huawei huijaa joidenkin puhelintensa suorituskykymittauksissa, tunnettu ja luotettu tekniikan verkkopalvelu AnandTech kirjoittaa. tesisivusto huomasi vilunkia etenkin P20-, P20 Pro- ja Honor Play -puhelinten pelitehoista kertovissa luvuissa.

AnandTechin mukaan Huawein ja sen Honor-brändin uudemmissa laitteissa on mekanismi testaustilanteiden tunnistamiseksi. Silloin puhelimelle annetaan tilapäisesti lupa toimia selvästi normaalia korkeammalla teholla. Se voi suoriutua tietyillä sovelluksilla huomattavasti paremmin kuin mihin maksava asiakas pääsee todellisessa käytössä.

Esimerkiksi GFXBench-testausohjelman yhdessä T-Rex-testissä Honor Play puski yli 127 ruutua sekunnissa. Lukema putosi noin 67 ruutuun sekunnissa, kun testiohjelman tunnistus otettiin pois päältä.

Huawei ei kiistänyt syytöksiä AnandTechille. Yhtiö perusteli käytöstään sillä, että muut kiinalaisvalmistajat tekevät samoin. Samalla yhtiö peräänkuulutti testien standardoimista. AnandTechille selitys ei riitä, vaan sen mukaan Huawein tulisi esiintyä suunnannäyttäjänä ja esimerkkinä muille valmistajille.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

– Ymmärrämme korkeampien markkinointinumeroiden vaikutuksen, mutta tämä on pahin mahdollinen tapa harrastaa sitä – sen sijaan, että Huawei paljastaisi kilpailijoidensa huonot käytännöt, se yrittää voittaa ne omassa pelissään ja siinä pelissä häviävät kaikki, AnandTech katsoo.

Vastauksessaan Forbes-lehdelle Huawei sanoo puhelimen siirtyvän suorituskykytilaan, kun testiohjelma havaitaan. Yhtiö kaavailee tämän suorituskykytilan tarjoamista käyttäjille, jotta he voivat saada tarvittaessa kaiken irti puhelimestaan.

Yhtiö myös vakuuttaa, että jatkossa sen esittelemä testidata varmistetaan ulkopuolisilla tahoilla ennen julkaisua.

Huawei huijannut ennenkin

Vuosia sitten useampi valmistaja oli keskellä samanlaista testikohua Huawei mukaan lukien. Silloin suomalainen testausohjelmien tekijä Futuremark poisti yhden Huawein mallin listoiltaan huijaamisen takia.

Lue lisää: Huawei kiinni housut kintuissa – P7 poistettiin 3DMarkin listoilta

Toinen kiinalaisvalmistaja OnePlus jäi samalla tavalla kiinni 3T-puhelimensa virittämisestä viime vuonna.

Lue lisää: Suomalaisten suosikkipuhelin jäi kiinni huijaamisesta

Aivan äskettäin Huawei yllätettiin housut kintuissa toisenlaisesta huijaamisesta. Yhtiö mainosti uuden Nova 3 -puhelimen kuvausominaisuuksia valokuvilla, jotka oli todellisuudessa otettu ammattilaistason järjestelmäkameralla.

Asiasta kirjoitti muun muassa Android Police. Huawei puolustautui sanomalla, että mainoksessa huomautettiin kuvien olevan vain viitteellisiä.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt