Mobiili

Onko sinulla tällainen puhelin? Varaudu ikävyyksiin

Julkaistu:

Älypuhelimet
Microsoft rankaisee lisää niitä, jotka yhä käyttävät Windows Phone 8.x -puhelimia.
Ohjelmistoyhtiö Microsoft kertoi uusista päivämääristä, jotka heikentävät entisestään mahdollisuuksia käyttää Windows Phone 8- tai 8.1-puhelimia. Näitä käyttöjärjestelmiä nähtiin useissa Microsoftin ja Nokian Lumia-puhelimissa, jotka nauttivat suosiota varsinkin Suomessa.

Microsoft Store -kauppapaikka ei enää 31. lokakuuta alkaen hyväksy uusia sovelluksia, jotka on suunnattu Windows Phone 8.1:lle tai sitä aiemmille versioille. Sovelluksiin voi kuitenkin yhä vielä saada päivityksiä.

Tilanne tiukentuu 1. heinäkuuta 2019, jolloin Microsoft lakkaa kokonaan jakelemasta sovelluspäivityksiä Windows Phone 8.1 -laitteisiin ja kaikkiin sitä vanhempiin malleihin.

Erikoisesti Microsoft antaa sovelluskehittäjien tämän jälkeenkin julkaista päivityksiä myös Windows Phone 8.x:lle, mutta päivitykset toimitetaan ainoastaan Windows 10 -laitteisiin.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

Päivitysten loppuminen tarkoittaa lievimmillään uusilta ominaisuuksilta paitsi jäämistä. Pahimmillaan se vaarantaa tietoturvan, jos sovelluksiin jää korjaamattomia haavoittuvuuksia. Tosin rikollisten into iskeä Windows Phone 8.1 -laitteisiin lienee melko pieni.

Suomessa tilanne on toisenlainen, sillä Lumioita myytiin etenkin vuosikymmenen alkupuolella paljon. Kestäviksi osoittautuneita puhelimia käytetään edelleen runsaasti. Ilta-Sanomien verkkosivuilla vierailevista Windows-puhelimen käyttäjistä 74 prosentin laite perustuu vanhaan Windows Phone 8.0:aan tai 8.1:een.

Microsoft lakkasi tarjoamasta tietoturvakorjauksia Windows Phone 8.1:lle jo heinäkuussa 2017.

Lue lisää: Satojen tuhansien suomalaisten puhelimet muuttuivat turvattomiksi viime yönä

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt