Mobiili

Sonylta uusi puhelin – ei vakuuttanut kaikkia: ”... pitäisi lyödä todellinen kunnari”

Julkaistu:

Sony
Sony julkaisi uuden Xperia XZ2-älypuhelimen, jossa on ensimmäisten joukossa uusin Android-versio.
Sony on julkaissut uuden Xperia XZ3 -puhelimen, jota se esittelee virallisesti huomenna perjantaina Berliinissä alkavilla IFA-kulutuselektroniikkamessuilla.

Puhelin tulee myyntiin 5. lokakuuta, ja se on yksi ensimmäisiä uusia puhelimia, jossa on valmiina Googlen uusin Android 9 Pie -käyttöjärjestelmä.

Puhelin on viime helmikuussa julkaistun XZ2-mallin tapaan muotoiltu, eli näyttö kaareutuu reunoilta saumattomasti takakuoreen. 6,3 tuuman oled-näytöllä varustettu laite istuu mukavasti käteen. Näytön resoluutio on 2880×1440 ja 537 ppi.

Useista muista huippupuhelimista poiketen Sonyn uutuuden näytön ylä- ja alapuolella on selvä reunus, eikä näytön yläosassa ole lovea.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

Sen sijaan XZ3-mallissa on näytön ylä- ja alapuolella stereokaiuttimet. Näytön yltä löytyy myös 13 megapikselin etukamera.

Useissa kilpailijoiden malleissa on myös kaksi takakameraa, kuten myös Sonyn Xperia XZ2 Premium-puhelimessa. Uutuudessa on kuitenkin vain yksi 19 megapikselin takakamera.

Prosessorina on useiden kilpailijoiden lippulaivamallien tapaan Snapdragon 845.

Nähtäväksi jää, julkaiseeko Sony myös XZ2-mallista myöhemmin kahdella kameralla varustetun premium-mallin.

Kamera pystyy kuitenkin tallentamaan 4K HDR -laatuista videokuvaa. Lisäksi kamerassa on Sonyn kehittämä Super Slow Motion -toiminto, jolla voi kuvata 960 fps:n full hd -laatuista videokuvaa.

Puhelimen suositeltu hinta on Sony mukaan noin 800 euroa. Sonyn puhelinmyynti on vetänyt heikosti, ja yhtiön on jo jonkun aikaa arveltu luopuvan puhelinmyynnistä.

CCS Insight -markkinatutkimusyhtiön tutkimusjohtaja Ben Wood ei usko myöskään uuden mallin juuri parantavan Sonyn asemaa puhelinmarkkinoilla.

– Sonyn täytyy lyödä todellinen kunnari 5g-laitteillaan, jos se haluaa päästä jälleen älypuhelinmarkkinoille, Wood toteaa Twitterissä.
Jos et näe Twitter-viestiä yllä, voit katsoa sen tästä.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt