Mobiili

Gmail sai tervetulleen uudistuksen Android-puhelimissa – mutta tarvitset nopeat sormet

Julkaistu:

Gmail
Viestien lähettämisen voi vihdoin kumota myös Gmailin Android-sovelluksessa, Android Police huomasi.
Google teki hiljattain muutoksen Gmail-sähköpostisovelluksen Android-versioon. Android Policen mukaan sovelluksessa on nyt mahdollista perua viestin lähettäminen samoin kuin Gmailin selainversiossa ja iPhone-versiossa jo aiemmin.

Kun lähetät viestin, sovellus esittää hetken Peruuta-nappia. Vielä sen jälkeen ruutuun ilmestyy erikseen Kumoa-nappi, jolla viestin välittämisen voi vielä estää. IS Digitoday vahvisti toiminnon olevan sovelluksessa, mutta ei osaa arvioida sen ilmestymisajankohtaa.

Toiminto pelastaa esimerkiksi tilanteessa, jossa viestiin jäi noloja kirjoitusvirheitä tai viestin on vahingossa lähettänyt väärälle henkilölle. Nopea tosin pitää olla. IS Digitodayn testissä Kumoa-nappi oli painettavissa vain noin 6 sekuntia.

Omituisesti Google neuvoo Androidissa muuttamaan kumoamiseen varattua aikaa asetusten kautta, mutta tällaista asetusta ei ollut löydettävissä. Se oli mahdollista vain Gmailin selainversiossa, eikä sen asetuksen muuttelu vaikuta Android-sovellukseen. Selaimessa kumoaminen oli asetettu mahdolliseksi 30 sekunnin ajan, mutta Androidissa Kumoa-nappi esiintyi vain muutaman sekunnin ajan.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

Kumoa-nappi siis muun muassa parantaa Gmailin tietoturvaa. Muilta osin Googlen käytös on herättänyt lähinnä huolia tietoturvasta viime aikoina. Yhtiö on joutunut vaikeuksiin seurattuaan käyttäjiensä sijaintia vastoin lupauksiaan ja kenties myös vastoin Euroopan unionin gdpr-tietosuoja-asetusta.

Lue lisää: Uusi laki tulikokeeseen? Tietosuoja-aktivistit väittävät Googlen rikkovan kansalaisten oikeuksia

Lisäksi myös Googlen pyrkimyksiin tietoturvan parantamiseksi suhtaudutaan epäillen. Google esitteli juuri Gmailiin uuden toiminnon, jolla voi lähettää luottamuksellisia sähköposteja. Mutta toiminnosta on osoitettu useita puutteita, jotka vaarantavat viestien luottamuksellisuuden ja aiheuttavat muita ongelmia.

Lue lisää: Gmail sai turvatilan – kansalaisjärjestö varoittaa: ”Harhaanjohtavaa”

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt