Mobiili

Tässä ”uudet” Nokia-puhelimet – ensimmäiset iPhone X -tyyliset mallit

Julkaistu:

Nokia-puhelimet
HMD Global on esitellyt lovinäyttöisen puhelimensa ensimmäistä kertaa Kiinan ulkopuolella.
Nokia-puhelimia kehittävä HMD Global on julkistanut Delhissä kaksi uutta puhelinta, Nokia 5.1 Plus- ja Nokia 6.1 Plus -mallit. Aiemmin HMD Global vihjaili Twitterissä julkistavansa tänään tiistaina ”odotetuimman puhelimensa”.

Varsinaisista uutuuksista ei kuitenkaan ole kyse, sillä Nokia 6.1 Plus muistuttaa paljon Kiinan markkinoille jo toukokuussa esiteltyä Nokia X6 -puhelinta. Nokia X6 oli ensimmäinen Nokia-malli, jossa oli iPhone X -tyylinen lähes etupuolen peittävä näyttö, jonka yläosassa on lovi kuuloketta ja kameraa varten. Samanlainen on myös Nokia 5.1 Plus -mallissa.

Nokia 6.1 Plusissa on 5,8 tuuman näyttö 19:9 -kuvasuhteella. Näytön tarkkuus on 2280 x 1080 pikseliä.
Jos et näe Twitter-viestiä yllä, voit katsoa sen tästä.

Puhelimen takana on 16 megapikselin ja 5 megapikselin kamerat, ja edessä yksi 16 megapikselin kamera. Käyttöjärjestelmänä on julkaisuvaiheessa Android 8.1, jonka yhtiö on todennäköisesti päivittämässä Android 9 -versioon lähiaikoina, sillä yhtiö on sitoutunut päivityksiin kahden vuoden ajan.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

Prosessori on Qualcomm Snapdragon 636. Ram-muistin koko on 4 gigatavua ja sisäisen käyttömuistin 64 gigatavua. Lisäksi puhelimessa on paikka enintään 400 gigatavun muistikortille. Akun kapasiteetti on 3060 mAh.

Delhissä julkaistun mallin tulosta Suomen markkinoille ei ole tietoa, mutta Intiassa puhelimen suositushinta on noin 200 euron verran, kertoo The Indian Express -lehti. Nokia 6.1 Plus -mallia ei kuitenkaan ainakaan vielä löydy suomenkieliseltä Nokia puhelimet -sivustolta.

Lehden mukaan Nokia 5.1 Plus -puhelimen hinta kerrotaan vasta syyskuussa. Malli on julkaistu Kiinassa nimellä Nokia X5. Puhelimella on kuitenkin myös suomenkieliset verkkosivut, joten se on selvästi tulossa myös Suomen markkinoille.
Jos et näe Twitter-viestiä yllä, voit katsoa sen tästä.

Nokia 5.1 Plusissa on 5,86 tuuman hd-näyttö 19:9 -kuvasuhteella. Laitteen takana on 13 megapikselin kamera ja edessä 8 megapikselin kamera.

Prosessori on MediaTekin Helio P60. Ram-muistia on 3 gigatavua. Käyttöjärjestelmänä on Android 8 Oreo, johon luvataan päivityksiä kahden vuoden ajan. Sisäistä 32 gigatavun tallennustilaa voi kasvattaa enintään 400 gigatavun muistikortilla. Akun koko on 3060 mAh.

Molemmissa puhelimissa luvataan olevan kuvauksessa auttavia tekoälytoimintoja. Puhelimissa on myös kuulokeliitännät.

HMD:n Pohjoismaiden liiketoimintajohtaja Ossi Korpela kommentoi Ilta-Sanomat Digitodaylle, ettei yhtiöllä ole mitään kommentoitavaa puhelimien Suomessa myyntiin tulon suhteen.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt