Mobiili

Huawei yllätti – tätä puhelinta ei nähdä muissa Pohjoismaissa: ”Suomalaiset ovat valmiimpia”

Julkaistu:

Älypuhelimet
Huawein uutuusmalli kisaa kilpailua keskihintaluokassa. Yhtiö kiistää silti kilpailevansa Honor-alabrändinsä kanssa.
Kiinalainen laitevalmistaja Huawei tuo Suomen markkinoille uuden Nova 3 -puhelimen, joka sijoittuu 400–500 euron hintaluokkaan. Erikoista on, että Suomi on Pohjaismaista ainoa, jossa Huawei Nova 3 julkaistaan.

– Resurssini ovat rajatut, kertoo Jacky Zhao, Huawein kuluttajaliiketoiminnan johtaja Pohjoismaissa.

– Keskitymme ensin Suomeen, ja laajennamme mahdollisesti sen jälkeen muille markkinoille, jos resurssit riittävät.

Zhaolla on toinenkin syy, miksi valinta osui Pohjoismaista juuri Suomeen.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

– Uskon, että suomalaiset ovat muita valmiimpia omaksumaan uusia asioita. Aasian markkinoilla iso näyttö on tärkeä, ja luulen, että suomalaiset ovat valmiimpia hyväksymään suuriruutuisen mallin.

Huawei Nova 3 -puhelin on yhtiön mukaan ”hintaluokkansa lippulaivamalli”. Siinä on kaikkiaan neljä kameraa, kaksi edessä ja kaksi takana. Takana on 24 megapikselin mustavalkokamera ja 16 megapikselin värikamera, joissa molemmissa on f/1,8-aukko. Etupuolella taas ovat 24 megapikselin ja 2 megapikselin kamerat.

Puhelimessa on Huawein kehittämä ja myös Huawei P20 Pro -huippumallissa käytetty Kirin 970 -prosessori sekä tekoälytekniikkaa, joka tunnistaa automaattisesti kuvattavan kohteen ja ympäristön ehdottaen tilanteeseen sopivia kuvausasetuksia.

Zhaon mukaan Nova 3 on Huawein ensimmäinen tekoälytekniikkaa käyttävä puhelin 400–500 euron hintaluokassa. Hänen mukaansa yhtiö pyrkii tuomaan huippupuhelimien innovaatioita myös alempiin hintaluokkiin.

Huawein alabrändi Honor tosin toi jo viime keväänä Suomenkin markkinoille Honor 10 -puhelimen, jonka on käytetty vastaavaa tekoälytekniikkaa. Puhelimen hinta on nyt 400 euron hintaluokkaa. Lisäksi yhtiö toi viime viikolla kauppoihin noin 350 euron hintaisen Honor Play -puhelimen, jossa siinäkin on 6,3 tuuman näyttö sekä tekoälytoimintoja tukeva Kirin 970 -prosessori.

Kaikissa kolmessa puhelimessa on iPhone X -puhelinta muistuttava koko etuosan peittävä näyttö, jonka yläosassa on kameroiden ja kuulokkeen takia lovi.

Nova 3 on mitoiltaan ja näytöltään hieman Honor 10 -puhelinta suurempi, ja Novassa on suurempi 128 gigatavun muisti sekä muistikorttipaikka enintään 256 gigatavun muistikortille. Akun kapasiteetti on 3750 mAh.

Zhaon mukaan yhtiön puhelimet eivät kuitenkaan kilpaile toistensa kanssa.

– Huawei on enemmän kaiken kattava brändi, jonka tuotteisiin kuuluu puhelimien lisäksi tietokoneita, tablet-laitteita, reitittimiä, palveluja, koko ekosysteemi. Honor on erilainen, enemmän nuorille ja uusille markkinoille tarkoitettu brändi.

Nova 3 -puhelimen käyttöjärjestelmänä on Googlen Android 8. Zhaon mukaan Huawei aikoo päivittää kärkimalleihinsa uudemman Android 9:n, mutta tietoa aikataulusta ei ole.

Vaikka puhelin julkistettiin tänään Suomessa, sen myynti on jo käynnissä ainakin Egyptissä. Puhelimen paikallisessa markkinoinnissa Huaweille on sattunut jo nolo virhe. Ainakin osa puhelimen mainosvideolla välähtävistä valokuvista on ilmeisesti otettu järjestelmäkameralla, vaikka video antaa olettaa, että kuvauksessa on käytetty Nova 3 -puhelinta.

– En osaa sanoa tuosta tapauksesta mitään, Zhao sanoo.

– Meillä on 170 yksikköä ympäri maailman, jotka toimivat paikallisesti. Luotan ainakin työntekijöihimme Suomessa yli sataprosenttisesti.

Zhaon mukaan Huawei julkistaa huippumallinsa maailmanlaajuisesti, mutta muita puhelinmalleja saatetaan julkistaa porrastetusti alueittain.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt