Mobiili

”Odotetuin Nokia-puhelin julki huomenna”

Julkaistu:

Nokia-puhelimet
Nokia-puhelimien kehittäjä vihjaa puhelinjulkistuksesta.
Nokia-puhelimia kehittävä HMD Global saattaa julkaista huomenna toistaiseksi kalleimman mallinsa. Yhtiö kertoo Twitter-tililään julkaisevansa yhden odotetuimmista puhelimista tiistaina 21. elokuuva.
Jos et näe Twitter-viestiä yllä, voit katsoa sen tästä.

HMD Global on tämän vuoden aikana julkaissut useita uusia versioita viime vuoden malleista. Silti Nokia-mallistosta on katsottu puuttuvan varsinainen lippulaivamalli. HMD Globalilta on odotettu Nokia 9 -nimistä huippumallia.

Joidenkin huhujen mukaan HMD Globalin kehittämässä mallissa olisi Qualcomm Snapdragon 845 -prosessori sekä sormenjälkitunnistin, joka on puhelimen näytössä.

Toisaalta esimerkiksi intialaisilla verkkosivustoilla Nokian odotetaan jatkavan päivitettyjen mallien julkaisemista aiemmista puhelimistaan. Esimerkiksi Livemint-uutissivuston mukaan huomenna julkistettava malli on todennäköisesti Nokia 6.1 Plus, koska Nokia 6.1 -puhelimen hintoja on Intiassa laskettu. Ulkoisesti iPhone X -puhelinta Nokia 6.1 Plus ei ole uutuusmalli, vaan yhtiö julkaisi sen jo toukokuussa Kiinan markkinoille alunperin nimellä Nokia X6.IPhone X6 -puhelimen 5,8 tuuman näyttö peittää lähes koko etuosan, lukuun ottamatta kameraa ja kuuloketta varten tarvittavaa lovea näytön yläreunassa. Sen näytön tarkkuus on 2280 x 1080. Puhelimen etupuolella on 16 megapikselin selfiekamera, kun taas takapuolella kameroita on kaksi: 16 megapikselin kamera sekä 5 megapikselin mustavalkokamera. Prosessorina on Snapdragon 636.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

Nokia X6-puhelimessa on usb-c-liitäntä, jonka kautta puhelimen luvataan pikalatautuvan puolessa tunnissa tyhjästä 50 prosenttiin. Akun koko on 3600 mAh. Julkaisuvaiheessa puhelimen ohjehinnat vaihtelivat muistin koosta riippuen noin 175 eurosta 225 euroon.

Matkalla high endiin

Syynä uuden Nokia-huippumallin puuttumiseen on HMD Globalin strateginen valinta tulla markkinoille keskihintaisilla ja edullisen hintaluokan puhelimilla. Toistaiseksi yhtiön kärkipään malli on tällä hetkellä helmikuun lopulla julkaistu Nokia 8 Sirocco, jonka ohjehinta oli julkaisuvaiheessa noin 750 euroa.

– Olemme menossa high end -puhelimiin, mutta se vie vielä vähän aikaa, totesi yhtiön markkinointijohtaja Pekka Rantala julkaisun aikaan IS Digitodaylle.

Tutkimusyhtiön IDC:n analyytikko Francisco Jeronimo ei odottanut Nokia 8 -mallin myyvän hyvin, sillä se kilpailee samassa hintaluokassa muun muassa Samsungin mallien kanssa. Puhelin oli hänen mukaansa kuitenkin viesti kuluttajille yhtiön tavoitteista.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt