Mobiili

Google myönsi: Seuraa käyttäjiään, vaikka kieltäisit sijainnin tallentamisen

Julkaistu:

Google
Google on korjannut ohjeitaan käyttäjien paikkatietojen tallentamisesta, mutta seurantaa se ei lopeta.
Google on muuttanut käyttäjien sijaintihistorian tallennusta koskevia ohjeitaan, kertoo muun muassa CBS News -verkkosivusto. Uutistoimisto AP paljasti alkuviikosta, että yhtiö tallentaa käyttäjien sijaintitietoja, vaikka käyttäjä ottaisi pois käytöstä niin sanotun sijaintihistorian, joka tallentaa Googlen palveluun esimerkiksi käyttäjän puhelimen sijainnin.

Googlen torstaina tekemät muutokset kertovat nyt aiempaa selvemmin, mitä paikkatietoja sijaintihistorian poistaminen koskee ja mitä ei – mutta eivät suomeksi. Google on muuttanut englanninkielisiä ohjesivujaan, mutta suomeksi yhtiön sivuilla on yhä samat epämääräiset tiedot paikkatiedon tallentamisesta kuin aiemminkin.

Sijaintitietojen lisäksi myös Googlen eri sovellukset tallentavat silloin tällöin tietoja käyttäjän sijainnista. Yhtiö ei ole kuitenkaan aiemmin tästä juuri kertonut, vaikka sijaintitiedot tallentuvat yhtiön verkkopalveluun.

Suomeksi Google toteaa edelleen yksiselitteisesti, että ”Jos sijaintihistoria on poistettu käytöstä, käyntikohteitasi ei enää tallenneta.” Englanniksi taas Google kertoo entistä tarkemmin, ettei asetus koske esimerkiksi Googlen paikkatietoa käyttäviä palveluita tai Paikanna puhelin -toimintoa. Joitain paikkatietoja voidaan tallentaa käytettäessä muita palveluita, kuten Maps-karttoja tai hakuja tehdessä.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

Google ei siis kuitenkaan lopeta paikkatietojen tallennusta sovellusten kautta. Googlen seurannan voi estää estämällä Verkko- ja sovellustoiminnan tallennus aiemmin Ilta-Sanomissa kerrottujen ohjeiden mukaan.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt