Mobiili

Nämä valittiin vuoden parhaiksi puhelimiksi – mukana myös Nokia

Julkaistu:

Älypuhelimet
Kulutuselektroniikkaa palkitseva EISA on jälleen valinnut vuoden parhaat laitteet. Nokia 7 Plus sai palkinnon, mutta vuoden parhaan älypuhelimen titteli meni muualle.
Nokia 7 Plus on saanut EISA-palkinnon kauden 2018–2019 parhaana kuluttajaälypuhelimena. EISA on eurooppalaisten erikoisalan aikakauslehtien muodostama yhteisö, joka valitsee vuosittain vuoden parhaita tuotteita viihde-elektroniikan ja valokuvauksen alalta.

– HMD Global on luonut älypuhelimen, jota käyttäjät varmasti suosittelevat ystävilleen sen uskomattoman luotettavuuden takia, palkinnon perusteluissa sanotaan.

Perusteluissa mainitaan muun muassa puhelimen takana olevat kaksoiskamerat sekä 3800 mAh akku.

Lue lisää: Testasimme uunituoreet Nokia-puhelimet: Hyvä puhelin, huippulaite ja pettymys

Nokia-puhelin ei kuitenkaan ollut ainoa EISA:n ylistämä älypuhelin, sillä järjestö palkitsee puhelimia myös kolmessa muussa luokassa: vuoden älypuhelin, paras ostos sekä hieman hämmentävästi nimetty elämäntapa-älypuhelin.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

Vuoden älypuhelimeksi EISA valitsi Huawei P20 Pro:n. Perusteluissa kehutaan 6,1 tuuman näyttöä, 4000 mAh akkua ja takaosan kolmea kameraa, joista yksi on 40 megapikselin värikamera. EISA:n mukaan Huawein lippulaivamalli on tähän mennessä teknisesti kaikkein kehittynein älypuhelin.

Myös parhaan elämäntapapuhelimen titteli menee samalle yhtiölle, sillä palkinnon sai Huawei Honor 10. EISA:n mukaan se on sopiva jopa kaikkein vaativimmallekin nuorelle käyttäjälle muun muassa kookkaan näytön ja 3400 mAh akun takia. Perusteluissa mainitaan myös älysovellus, joka tunnistaa useat kuvauskohteet ja säätää kameran asetukset automaattisesti mahdollisimman sopiviksi.

Lue lisää: Testi: Huawei Honor 10 haastaa huippuja tekoälyllä

Paras ostos, eli käytännössä paras hinta/laatusuhde taas on EISA:n mukaan kroatialaisessa Noa Element N10 -puhelimessa. EISA:n mukaan puhelin tarjoaa siis hyvin vastinetta rahalle, sillä siinä on suuri näyttö ja 3400 mAh akku. Laitteen takaosassa on kaksi 16 megapikselin kameraa. Erikoista on myös yhtiön tarjoama vuoden takuu, jossa luvataan korjata ilmaiseksi myös käyttäjän itse aiheuttamat vauriot.

EISA:n raati tuntuu arvostaneen iPhone X -puhelimen tapaista muotoilua, jossa puhelimen etuosa on lähes kokonaan näyttöä lukuun ottamatta kameroita ja mikrofonia varten tarvittavaa lovea. Tässä suhteessa palkittujen puhelimien ainoa poikkeus oli Nokia 7 Plus.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt