Mobiili

Menikö Applen sovellussiivous jo liian pitkälle? ”Vaikuttaa virheeltä”

Julkaistu:

Apple
Apple poisti App Storesta sovelluksia, joilla ei näytä olevan mitään tekemistä uhkapelaamisen kanssa.
Applea syytetään väärien sovellusten poistamisesta App Store -sovelluskaupasta, muun muassa BBC kertoo. Apple ehti uhkapelisovellusten poistovimmassaan hävittää kaupasta muun muassa puolalaisen lehden, gif-palvelun ja pelivideopätkien jakopalvelun. Jotkut sovellukset ovat jo palanneet kauppaan.

Poistot vaikuttavat koskevan käyttäjiä ympäri maailman. Apple on ilmoittanut kyseisille kehittäjille, että uhkapelaamiseen liittyviä sovelluksia poistetaan muun muassa petollisen toiminnan vähentämiseksi.

Gif-animaatioiden jakopalvelu Gifferentin kehittäjä Simon Stovring ihmettelee, millä perusteella hänen sovelluksensa tulkittiin uhkapelaamista sisältäväksi.

– Se vaikuttaa valitettavalta, mutta rehelliseltä virheeltä, Stovring sanoi BBC:lle lisäten, että kymmenisen muuta kehittäjää on kertonut hänelle joutuneensa kiellon kohteeksi.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

MacRumorsin mukaan syynä oletettavasti väärien sovellusten poistoon näyttää olevan se, että kielto on liian laaja-alainen. Se vaikuttaa koskevan sovelluksia, jotka tarjoavat käyttäjälleen yleisluontoisesti rajoittamattoman pääsyn verkkoon ja siten myös uhkapelisivuille.

Applen kilpailija Google on viime aikoina kiristänyt ehtojaan omassa Play-sovelluskaupassaan. Google kielsi muun muassa lapsiin vetoavat sovellukset, jotka sisältävät aikuisille tarkoitettua sisältöä. Myös esimerkiksi kryptolouhintaan tarkoitetut tai tuliaseiden myynnin mahdollistavat sovellukset on kielletty.

Lue lisää: Google yrittää kieltää lasten pelottelun Play-kaupassa

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt