Mobiili

Telia tuo uuden tekniikan Suomeen: Ensimmäisenä käytössä Samsungin älykellossa – entä Apple?

Julkaistu:

Operaattorit
Telia alkaa ensimmäisenä suomalaisena operaattorina tarjoa eSIM-liittymiä, mutta toistaiseksi vain yhteen laitteeseen.
Samsung julkisti eilen uuden Galaxy Note 9 -puhelimen sekä myös Galaxy Watch -älykellon, jolla voi soittaa puheluita ilman fyysistä sim-korttia tai laitteen yhdistämistä puhelimeen.

Laite käyttää uutta eSIM-tekniikkaa, jossa sim-kortin toiminta on rakennettu laitteen sisään. Tekniikkaa alkaa ensimmäisenä operaattorina Suomessa tukea Telia, eli käyttäjä tarvitsee Telian liittymän.

– Kyseessä on uusi multisim-liittymä, joka maksaa meidän hinnastossa 6,90 euroa kuukaudessa, kertoo Telian laiteliiketoiminnasta vastaava Jussi Vuorinen.

Multisim-liittymällä kellossa voi käyttää samaa puhelinnumeroa kuin puhelimessa, eli käyttäjä voi saada puhelut ja viestit puhelimensa sijasta kelloon.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

Samsung julkaisi ensimmäisen eSIM-tekniikkaa tukevan älykellonsa jo vuonna 2016, ja myös Applella on oma sitä käyttävä Apple Watch Cellular -mallinsa.

ESIM-ominaisuuden tukemisesta Applen älykelloissa ei Telialla ole kuitenkaan vielä varmuutta.

– Periaatteessa Apple Watch hyödyntää samaa eSIM-tekniikkaa, mutta varsinkin alkuvaiheessa varmistamme yhteensopivuuden valmistajakohtaisesti. Nyt ei siis tästä ole tarkempaa kerrottavaa, Vuorinen sanoo.

Lue lisää: Apple-uutuus ei toimi Suomessa – ”Meille ei ole täysin selvää, miten se toimii”

Vuorisen mukaan tekniikka on vaatinut yleistä standardointia, jossa myös Telia on ollut mukana, sekä ”paljon uudistustöitä” mobiiliverkkoon. Telia on tukenut eSIM-tekniikkaa Norjassa ja Virossa jo vuodesta 2016 asti. Vuorisen mukaan käyttäjämäärät ovat olleet pieniä.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

Mobiilidataa ja kuntoilun seurantaa

Teräksisessä Samsung Galaxy Watch -kellossa on 4g-yhteydet, ja sillä voi käyttää myös mobiilidataa. Laitteella voi esimerkiksi kuunnella musiikkia Spotify-suoratoistopalvelusta sekä tallentaa Spotifystä kappaleita laitteen muistiin kuunneltavaksi ilman nettiyhteyttä.

Laitetta on saatavana 46 millimetrin ja 42 millimetrin kokoisena. Samsungin mukaan suuremman älykellon akku kestää 80 tunnin käyttöä. Laitteessa on sykemittarin ja muiden kuntoilutoimintojen lisäksi myös muun muassa uusi stressinhallintatoiminto, joka antaa tarpeen tullen vinkkejä rauhoittavista hengitysharjoituksista.

Laite toimii yhdessä sekä iPhone- että Android-puhelimien kanssa. Syyskuussa myyntiin tulevan laitteen suositushinta on Samsungin mukaan hieman alle 400 euroa.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt