Mobiili

Samsung julkisti uuden huippupuhelimen – erikoisuuksina iso muisti ja kauko-ohjaava kynä

Julkaistu:

Älypuhelimet
Samsung julkisti uuden Galaxy Note 9 -älypuhelimen, mutta analyytikko odottaa suurempia uudistuksia ensi vuonna.
Samsung on julkistanut uuden Galaxy Note 9 -puhelimen.

Uuden Note 9 -mallin erikoisuuksia ovat entistä suurempi tallennustila ja akku sekä myös kauko-ohjaimena toimiva ohjauskynä. Uuden puhelinmallin ohjauskynä on liitetty puhelimeen bluetooth-yhteydellä, ja sillä voi muun muassa laukaista puhelimen kameran sekä hallita esityksiä.

Akun koko on 4000 mAh. Puhelinta saa 128 gigatavun ja 512 gigatavun muistilla, minkä lisäksi puhelimeen saa enimmillään 512 gigatavun muistikortin.

Myös kameraohjelmistoa on kehitetty. Muiden valmistajien huippumallien tapaan Samsungin puhelin tunnistaa kuvauskohteen ja -tilanteen ja säätää automaattisesti kameran asetuksia. Uutta on Flaw Detection -toiminto, joka ilmoittaa kuvan mahdollisista virheistä, kuten epätarkkuudesta, liasta kameran linssissä tai kuvattavan henkilön kiinni olevista silmistä.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

Puhelimessa on aiempaa suurempi 6,4 tuuman näyttö, jonka resoluutio on 2960x1440 eli 516 ppi, ja sen pöly- ja vesitiiviys on IP68-luokkaa. Puhelin painaa noin pari sataa grammaa. Samsungin suositushinta 512 Gt:n Note 9 -mallille on 1299 € ja 128 Gt:n mallille 1029 €.

Samsung on aiemmin suunnannut Galaxy Note -puhelimiaan esimerkiksi luovan työn tekijöille, joille suuri näyttö ja muistiinpano-, piirros- ja kuvankäsittelytyökalut voivat olla hyödyllisiä.

– Samsung suunnittelee aggressiivisempia uudistuksia ensi vuonna, arvioi analyytikko Wayne Lim IHS Markit -yhtiöstä uutistoimisto Bloombergin mukaan.

– Niinpä Note 9:n tarkoituksena on pitää Noten asiakaskunta tyytyväisenä vuonna 2019 odotettuihin design-muutoksiin, kuten taittuviin näyttöihin, asti.

Lue lisää: Näin kävi Samsungin ”särkymättömälle näytölle” vasaratestissä – puhelin vielä puuttuu

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt