Mobiili

Näissä puhelimissa on eniten ongelmia – mukana ikävä yllätys suomalaisille

Julkaistu:

Älypuhelimet
Puhelinmalleissa on eroja myös ongelmien esiintymisen suhteen. Uudessa tutkimuksessa Nokia 6 -puhelin saa kyseenalaista mainetta.
Uusi tutkimus otti selvää älypuhelinten vikaantumisasteesta, Android Authority uutisoi. Viime vuoden loppua käsittelevän Mobile Device Repair and Security Reportin (pdf) mukaan Xiaomi Redmi 4 oli kaikista ongelmallisin Android-puhelin 9 prosentin vikaantumisasteellaan.

Xiaomin mallin perässä tulivat Motorola Moto G (5S) Plus (6%), Lenovo Lenovo K8 Note (5%) ja kenties yllättävästi suomalaisen HMD:n Nokia 6 (4%).

Applen puhelimista eniten ongelmia oli iPhone 6:ssa, jonka vikaantumisasteeksi mitattiin 26 prosenttia.

Kaiken kaikkiaan Samsung-puhelimet olivat selvästi vikaantuvimpia Androidin piirissä 34 prosentillaan, mutta lukema on tullut roimasti alas viime vuoden kuluessa. Kymmenen vikaantuvimman puhelimen joukosta viisi oli Samsungin malleja.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

Lue lisää: 12 puhelinta pudotettiin puulle ja betoniin – yksi oli ylitse muiden

Aasia, Pohjois-Amerikka ja Eurooppa yhteen laskettuna vikaantumisaste oli 14 prosenttia Android-puhelimille ja 12,5 prosenttia iPhoneille. Tuloksissa esiintyi kuitenkin huomattavaa alueellista vaihtelua, mikä saattaa juontua esimerkiksi testaukseen tuotujen puhelimien määrästä tai testauksen syistä eri puolilla maailmaa.

Tuloksia ei pidä tuijottaa liikaa. Tutkimuksessa laskettiin, kuinka moni puhelin törmäsi jonkinlaiseen diagnostiikkaongelmaan testauksen aikana. Se ei siis välttämättä tarkoita, että vikaantuneeksi tulkittu puhelin olisi varsinaisesti rikki.

Kyseinen Nokia 6 on myös edellisen sukupolven malli. Tuloksia ei voi soveltaa nykyiseen Nokia 6 -malliin, jota kutsutaan myös nimellä Nokia 6.1.

Tutkimuksen tekijänä on yhdysvaltalainen tietojen tuhoamiseen ja mobiililaitteiden diagnosointiin keskittynyt Blancco, jonka nimi juontuu suomalaisen Blancco-yrityksen ostamisesta vuonna 2014.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt