Mobiili

Uusi iPhone-päivitys, uusi ongelma – joka estää päivityksiä

Julkaistu:

Apple
IOS11 on jäämässä historiaan harvinaisen bugisena käyttöjärjestemänä. Forbes kertoo uudesta mahdollisesta ongelmasta.
Apple näyttää marssivan bugista toiseen mobiililaitteidensa iOS11-käyttöjärjestelmässä. Vakavaa akkukesto-ongelmaa korjaava 11.4.1-versio on saattanut tuoda tilalle toisen vakavan ongelman, kertoo Cult of Mac -verkkolehti.

Lue lisää: Apple mokasi päivityksen, iPhonen akku tyhjenee silmissä – ”Todellinen riesa”

Asiasta kirjoittaa muun muassa Forbes-lehti. Eri käyttäjät valittavat, että 11.4.1:een siirtymisen jälkeen he eivät enää pysty päivittämään Applen sovelluskaupasta App Storesta lataamiaan sovelluksia. App Store antaa virheilmoituksia tai ei edes anna hakea kaupasta yhtään mitään.

– Mitä hittoa, Apple-tuki? Tämäkö tapahtuu, kun yrittää päivittää Google Mapsia iOS 11.4.1:llä, käyttäjä Danny Garcia tivaa Twitterissä kuvakaappauksen kera.Jos twiitti ei näy, voit katsoa sen täältä.

Kuvassa on virheilmoitus, jonka mukaan sovellusta ei voida päivittää, koska se on muka asennettu App Storen ulkopuolelta.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

Forbes on koostanut aiheesta lukuisia valituksia.

– Sovelluspäivityksissä näyttää olevan ongelma päivitettyäni iOS 11.4.1:een. App Store esittää useiden sovellusten olevan päivityksen tarpeessa, mutta kun painan "päivitä" tai "päivitä kaikki", sovelluksen eivät päivity, ihmettelee Suhail Ahamed Twitterissä.
Jos twiitti ei näy, voit katsoa sen täältä.

Paljon kysymyksiä, vähän vastauksia

Applen neuvot eivät ole toistaiseksi tepsineet. Yhtiö on ehdottanut muun muassa wifi-yhteyden käyttöä, Apple ID -tunnuksen tarkistamista, iCloud-varmuuskopioiden palautusta tai sovellusten päivitystä yksi kerrallaan. Epävirallisena ohjeena annettu vpn-palvelun käyttö saattaa toimia joillakin, mutta ei kelpaa pysyväksi ratkaisuksi.

Ongelman laajuutta on vaikea hahmottaa. Vaikka Forbes esittää todisteena koko läjän twiittejä ja kertoo ihmisten ottaneen yhteyttä myös suoraan, ei Applen keskustelupalstalta ole helppo löytää valituksia aiheesta.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

PiunikaWeb-palvelun mukaan on viitteitä, että ongelma ei ehkä johdu 11.4.1:stä, sillä jotkut käyttäjät ovat valittaneet asiasta jo ennen päivittämistä uusimpaan versioon, jossa ongelma on kuitenkin jatkunut.

On epäselvää, aikooko Apple korjata väitettyä ongelmaa pikaisella hätäpäivityksellä, tai ylipäätään enää iOS11:n puitteissa. Ongelmaiset saattavat joutua odottamaan iOS12:ta, joka on saapumassa syksyllä. Tai sitten he voivat asentaa sen tällä hetkellä jaetun betaversion. Mutta kokeelliset ohjelmistot voivat aiheuttaa muita ennalta-arvaamattomia ongelmia.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt