IPhonen akku tyhjenee monilla iOS:n versiossa 11.4 - Mobiili - Ilta-Sanomat

Apple mokasi päivityksen, iPhonen akku tyhjenee silmissä – ”Todellinen riesa”

Julkaistu: 9.7.2018 16:00

Monet käyttäjät ovat törmänneet ongelmiin iOS:n tuoreen version kanssa, 9to5Mac kertoo.

Monet Applen iPhonejen omistajat ovat törmänneet ongelmiin iOS-käyttöjärjestelmän version 11.4 kanssa. Käyttäjät ovat huomanneet akun tyhjenevän todella nopeasti, vaikka puhelinta ei käyttäisi ollenkaan, 9to5Mac raportoi.

Applen tukipalstan keskustelussa kerrotaan tapauksista, joissa akku tyhjenee kymmeniä prosentteja muutamassa tunnissa. Yhdessä tapauksessa varaus valahti 70 prosentista 10 prosenttiin 4 tunnissa, vaikka puhelinta vain pidettiin pöydällä.

Syy on epäselvä, mutta ongelmia näyttää olevan eri iPhone-malleissa. Joidenkin käyttäjien mukaan ongelma näyttää johtuvan wifi-yhteydestä, jonka sulkeminen on palauttanut akun keston ennalleen. Väitteitä ei ole mahdollista vahvistaa.

Lue lisää: Ryvettynyt Apple antaa käyttäjien valita: iPhonen jarrutus tai sammumisvaara

Eri käyttäjät sanovat ongelman poistuneen palaamalla iOS:n versioon 11.3. Joillakin, mutta ei kaikilla, vika poistui uuden iOS 12:n testiversion myötä. Kumpaakaan keinoa ei voi suositella tavalliselle käyttäjälle. Aiempaan versioon palaaminen on verrattain konstikasta ja voi vaarantaa tietoturvan, kun taas iOS:n testiversioissa voi olla uusia ongelmia akkukeston sijaan.

Apple testaa myös iOS:n versiota 11.4.1, mutta ei ole selvää, onko siitä luvassa apua ongelmasta kärsiville.

Keskusteluketju on pitkä, ja ongelmista on raportoitu jo ainakin puolitoista kuukautta. Apple ei ole vielä kommentoinut asiaa.

– Hei Apple…tästä on aidosti tulossa todellinen riesa monelle ihmiselle, nimimerkki dfoi kirjoitti kiltin suomennoksen mukaan.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?