Mobiili

Haluatko pitää WhatsApp-kuvasi piilossa? Kohta se onnistuu

Julkaistu:

WhatsApp
WhatsAppiin ladatut kuvat on mahdollista piilottaa Android-puhelimen galleriasta.
Facebookin omistama WhatsApp-sovellus on saanut ainakin beta-esiversioihinsa uuden toiminnon, muun muassa Android Police kertoo. Toiminnosta on iloa niille, jotka eivät halua WhatsAppiin ladatun median näkyvän puhelimen galleriassa.

Toiminnon nimi on englanniksi Media visibility. Tällä hetkellä Suomeen jaellussa sovelluksen Android-versiossa 2.18.203 sitä ei vielä ole. Kun ominaisuus tulee käyttöön, se löytyy valitsemalla kolmen pisteen valikosta Asetukset > Keskustelut.

Valinnalla voit myös estää kuvien ja muun median näkymisen Android-laitteen galleriassa vain haluttujen keskustelujen ja ryhmien osalta. Toiminto löytyy keskustelun tai ryhmän infosivulta.

Vastaavanlainen ominaisuus on jo kilpailevassa Telegram-pikaviestimessä.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

Toiminto ei ilmeisesti toimi takautuvasti. Vaikka estäisit median näkymisen galleriassa, siellä voivat edelleen näkyä kaikki, mitä ehdit ladata ennen asetuksen muuttamista.

Lisäksi kuvat lienevät edelleen nähtävissä, jos niitä tarkastelee Androidissa erillisellä tiedostonhallintaohjelmalla puhelimen Whatsapp/media(images-kansiosta.

WhatsApp uudisti hiljattain myös kuvien lataustoimintoa ainakin osalle käyttäjistä. Uudistus mahdollisti kuvien lataamisen uudelleen, jos ne on käyty käsin poistamassa sovelluksen käyttämästä kuvakansiosta. Mitä ilmeisimmin kuvien palauttaminen ei onnistu, jos ne on poistettu suoraan sovelluksesta käsin.

Lue lisää: WhatsAppiin tervetullut uudistus: Puhelimen täyttyminen ei ole pian enää ongelma

WhatsApp sai äskettäin myös kulisseissa toimivan uudistuksen, joka nopeuttaa sovelluksen käyttöä. Sovellus oppi lataamaan kuvia ennakoidusti ainakin iPhone-puhelimissa.

Lue lisää: Ehditkö edes huomata? WhatsApp sai uuden nopeuttavan toiminnon

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt