Järjetön kamera – tuleva puhelin jättää kilpailijat varjoonsa

Kehitteillä oleva älypuhelin on viemässä markkinoiden kameravillityksen aivan uusiin ulottuvuuksiin, The Washington Post kertoo.

Lightin L16-kamerassa on nimensä mukaisesti 16 linssiä. Tekniikka on tulossa hieman kevennetyssä muodossa myös puhelimeen.

3.7.2018 10:26

Monissa älypuhelimissa on nykyisin kaksi takakameraa ja onpa niitä nähty kolmekin kappaletta. Tulossa on kuitenkin puhelin, joka jättää nämä kaikki varjoonsa, The Washington Post kirjoittaa. Light-niminen yritys näytti lehden toimittajalle konsepteja ja toimivia prototyyppejä, joissa oli viidestä yhdeksään takakameraa.

Lue lisää: Kolmen kameran puhelin on todellinen lippulaivaluuri – testissä Huawei P20 Pro

Ideana on koota lopullinen valokuva lukuisten eri linssien yhtä aikaa ottamista kuvista. Yhtiön mukaan lopputuloksena on 64 megapikselin otoksia, parempi hämäräkuvaus ja hienostuneempi syvyysvaikutelma.

Light myy jo L16-kameraa, jossa nimensä mukaisesti on 16 linssiä. Kummallisen näköinen kapistus voi antaa esimakua siitä, miltä mahdollinen puhelin näyttää. Samalla se voi vihjata hinnasta. L16 maksaa noin 2000 euroa, joten puhelinkaan tuskin irtoaa kovin edullisesti.

Älypuhelin on määrä julkistaa vielä tänä vuonna. Nähtäväksi jää, onko puhelimeen jouduttu kameramäärän takia tekemään kompromisseja muiden toimintojen tai käytettävyyden suhteen. Ainakin herää kysymys, miten kaikki linssit pystyy suojaamaan sormien jatkuvalta koskettelulta.

Myös tunnetut valmistajat satsaavat entistä useampiin kameroihin puhelimissa. LG:ltä odotetaan puhelinta, jossa olisi yhteensä viisi kameraa, kaksi edessä ja kolme takana.

Lue lisää: Käsittämätön varustelu – tässäkö älypuhelimien seuraava kehitysaskel?

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?