Mobiili

Lähetätkö tekstiviestejä? Androidin tekstarisovellus oppii uusia kikkoja

Julkaistu:

Tekstiviestit
Google on tuomassa Androidin Viestit-sovellukseen uusia ominaisuuksia
Google on alkanut jaella uutta versiota tekstiviestisovelluksestaan. Versioon 3.3 päivittynyt Viestit-appsi paljastaa osan uusista ominaisuuksista, joita sovellukseen on tulossa, kertoo Android Police.

Merkittävimpiä uudistuksia on se, että Google tuo Allo-pikaviestimestään tutut tarrat sekä gif-animaatiot. Ominaisuudet on nähty useimmissa pikaviestimissä, mutta tekstiviestiappseihin ne eivät ole vielä rantautuneet. Giffit toteutettaisiin samalla tavoin kuin pikaviestimissä ja monissa Android-näppäimistösovelluksissa, eli niitä voisi etsiä hakusanoilla ja sopivan löydyttyä liittää viestiin.

Tekstiviestisovelluksen koodi paljastaa myös, että sen hakutoimintoja kehitetään liitetiedostojen löytämisen helpottamiseksi. Tämän lisäksi sovelluksen koodi vihjaa siihen, että haulla voisi etsiä myös linkkejä, kuvia, paikkoja ja videoita.

Lisäksi sovellukseen on tulossa suodattimia, joiden tarkoitus lienee estää roskaviestejä näkymästä.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

Toimiakseen uudet ominaisuudet vaativat tuen teleoperaattorilta. Koska liikkuvan kuvan viestintä on siirtymässä yhä enemmän pikaviestimiin tekstiviestipohjaisten sovellusten sijaan, tuen laajuus on hyvin epävarmaa.

Moni sovellus pyrkii syrjäyttämään Googlen oman tekstiviestisovelluksen. Esimerkiksi Facebook Messenger haluaa tehdä itsestään tekstiviestisovelluksen, minkä jälkeen Facebook alkaa seurata ihmisten keskinäisiä viestintäverkostoja.

Lue lisää: Facebook seuraa ihmisten puheluita sekä tekstiviestejä – ja selitys ontuu pahasti

Myös muun muassa Huawei on korvannut puhelimissaan Googlen tekstiviestisovelluksen omallaan.

Voit tarkistaa oman Google-tekstiviestisovelluksesi version avaamalla sovelluksen, klikkaamalla oikean yläkulman kolmea pistettä, valitsemalla ”ohje ja palaute”, klikkaamalla täältä aukeavan näkymän kolmen pisteen valikkoa ja valitsemalla ”versiotiedot”.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt