Mobiili

Android P:ssä on piilotettuja niksejä – näin puhelimesta saa enemmän irti

Julkaistu:

Android P
Android-käyttöjärjestelmän seuraavassa P-versiossa on useita hyödyllisiä ominaisuuksia, joita ei välttämättä osaa käyttää tai tule huomanneeksi.
Google julkisti Android P -käyttöjärjestelmän pari viikkoa sitten, ja ensimmäiset ovat jo ehtineet asentamaan varhaisen testiversion puhelimiinsa.

Android P:n julkaisun yhteydessä Google kertoi muun muassa seuraavan Android-version tekoälyominaisuuksista, jotka muun muassa pyrkivät säästämään akkua sekä vastaamaan viesteihin. Lisäksi puhelimessa on toimintoja, joilla käyttäjä voi pyrkiä vähentämään puhelimen käyttöä.

Android P:n varhaiset käyttäjät ovat kuitenkin löytäneet käyttöjärjestelmästä myös muutamia vähemmälle huomiolle jääneitä tai jopa piilotettuja, mutta hyödyllisiä uudistuksia. Ominaisuuksista kertovat muun muassa The Verge- ja Cnet-verkkolehdet.

1. Mukautuva akku

Uuden Android P:n käytännöllisimpiä ominaisuuksia on akkua säästävä toiminto, joka ajan kanssa oppii puhelimen käytetyimmät sovellukset, ja keskittää virrankäytön niiden toimintaan. Vähemmän suositut sovellukset jätetään vähemmälle huomiolle, kunnes puhelimen käyttäjä taas alkaa aktiivisesti käyttää niitä.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

2. Ruutukaappausten muokkaus

Google on myös ottanut oppia Applen iOS-käyttöjärjestelmästä. Android P -versiossa ruutukaappauksia voi iPhonen tapaan muokata heti näyttökaappauksen ottamisen jälkeen.

3. Eleohjaus

Android P -käyttöjärjestelmä poistaa käytöstä tutun neliönäppäimen, jolla on saanut näkyviin listan käynnissä olevista ohjelmista. Alussa näkyvissä on vain yksi kotinäppäin.

Puhelimen käyttö perustuu aiempaa enemmän näytön pyyhkäisyihin. Näytön alareunassa on lyhyt vaakaviiva, jota vaakasuuntaan liikuttamalla pääsee selaamaan käynnissä olevia sovelluksia.

Uusi ohjaustapa voi vaatia hieman opettelua, mutta toisaalta se voi vapauttaa tilaa näytöltä.

4. Helpompi tapa jakaa näyttö

Kun on päässyt vaakaviivaa liikuttamalla selaamaan käynnissä olevia ohjelmia, voi listan avulla valita ohjelman käytettäväksi kahteen osaan jaetulla näytöllä.

Selaustilassa sovellusten päällä näkyy myös niiden kuvake. Sitä koskettamalla tulee näkyviin valinta, jolla sovelluksen saa avattua jaetulle näytölle.

5. Hätälukitus

Jos jostain syystä yhtäkkiä haluaa puhelimen aukeavan vain pin-koodin tai piirrettävän kuvion avulla, löytyy Android P -käyttöjärjestelmästä nopea tapa poistaa käytöstä sormenjälki- ja kasvotunnistus.

Hätälukitus-ominaisuus on ensin kytkettävä päälle puhelimen turva-asetuksista. Tämän jälkeen uusi lukitusvalinta tulee näkyviin virtanäppäintä painamalla.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt