Mobiili

Uusi Nokia-puhelin muistuttaa iPhone X:ää – mutta on reilusti halvempi

Julkaistu:

Nokia-puhelimet
Nokia on julkaissut ensimmäisen mallinsa, jonka etuosa on lähes kokonaan pelkkää kosketusnäyttöä – lovea lukuun ottamatta.
Nokia-puhelimia tuottava HMD Global on julkistanut Kiinassa uuden Nokia X6 -puhelimen, joka ulkoisesti muistuttaa Applen iPhone X -mallia. Puhelimen 5,8 tuuman näyttö peittää lähes koko etuosan, lukuun ottamatta kameraa ja kuuloketta varten tarvittavaa lovea näytön yläreunassa.

Puhelimen näytön tarkkuus on 2280 x 1080. Käyttöjärjestelmänä on julkaisuvaiheessa Android 8.1 Oreo, mutta puhelimen luvataan saavan Androidin seuraavan P-version pian päivityksellä. Puhelimen etupuolella on 16 megapikselin selfiekamera, kun taas takapuolella kameroita on kaksi: 16 megapikselin kamera sekä 5 megapikselin mustavalkokamera.

Prosessorina on Snapdragon 636. Puhelimesta on kaikkiaan kolme versiota. 4 gigatavun ram-muistilla varustettua mallia saa sekä 32 että 64 gigatavun sisäisellä muistilla. Lisäksi puhelinta saa 6 gigatavun ram-muistilla ja 64 gigatavun sisäisellä muistilla.Jos video ei näy laitteellasi, voit katsoa sen tästä.

Kaikissa malleissa on kuitenkin muistikorttipaikka, jossa voi käyttää enintään 256 gigatavun muistikorttia.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

Nokia X6-puhelimessa on usb-c-liitäntä, jonka kautta puhelimen luvataan pikalatautuvan puolessa tunnissa tyhjästä 50 prosenttiin. Akun koko on 3600 mAh.

The Verge -verkkolehden mukaan Nokia X6 tulee Kiinassa myyntiin 21. toukokuuta, missä eri versioiden hinnat vaihtelevat noin 175 eurosta 225 euroon. Puhelin tulee siis edullisempaan hintaluokkaan kuin esimerkiksi vastajulkistetut Huawei Honor 10- tai OnePlus 6 -puhelimet, yli 1000 euron hintaisesta iPhone X -puhelimesta puhumattakaan.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt