Mobiili

Vuosia lupailtu uudistus tulossa kännykkään – poikii erikoisen yhdistelmälaitteen

Julkaistu:

Älypuhelimet
Motorola saattaa esitellä puhelimen, joka muuttuu tarvittaessa tabletiksi.
Yhdysvaltalainen laitevalmistaja Motorola kaavailee älypuhelinta, joka toimisi myös tablettina, muun muassa T3 ja Cnet uutisoivat. Tiedot perustuvat Motorolan hyväksyttyyn patenttiin, josta kirjoitti LetsGoDigital.

Patentin konseptikuvissa näkyy tablettimainen laite, joka voidaan taittaa keskeltä ilmeisesti puhelinkäyttöä varten. Tai vaihtoehtoisesti sitä voisi pitää pöydällä puoliksi taitettuna. Kyseessä ei siis ole kokonaan taipuva näyttö, vaan siinä olisi saumat keskellä kuin haitaribussissa. Kameroita on mahdollisesti kaksi, joista toinen toimisi puhelintilassa ja toinen tablettitilassa yhdessä ykköskameran kanssa.

Vaikka kyseessä on hyväksytty patentti, se ei automaattisesti tarkoita, että Motorola julkaisee tekniikkaa käyttävän laitteen. Esimerkiksi Samsung on puhunut sellaisesta vuosikaudet, mutta taittuvaa näyttöä ei ole sen puhelimissa nähty.

Puheet taittuvista puhelimista ovat kuitenkin kiihtyneet viime aikoina. Viime vuoden lopulla Applelta paljastui patenttihakemus, jossa kuvailtiin taittuva näyttö. Samaan aikaan huhut Samsungin taittuvasta puhelimesta saivat uutta vettä myllyynsä.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt