Mobiili

Käytätkö liikaa puhelinta? Uusi Android ratkaisee ongelman yllättävällä tavalla

Julkaistu:

Google
Google on esitellyt Android-sovelluksia, joilla se haluaa irrottaa ihmiset puhelimistaan.
Googlen eilen esittelemä Android P, eli Android-käyttöjärjestelmän seuraava versio, tarjoaa työkaluja puhelinriippuvuuden parantamiseen, kertoo muun muassa Wired-verkkolehti. Käyttöjärjestelmässä on Dashboard, eli suomeksi kojelauta, joka näyttää, kuinka paljon puhelinta ja sen eri sovelluksia on käytetty.

Kojelauta näyttää päivittäin esimerkiksi, kuinka kauan puhelinta on käytetty, kuinka usein eri sovelluksia on avattu ja kuinka paljon eri ilmoituksia käyttäjä on saanut puhelimeensa.

Jos luvut näyttävät huolestuttavilta, käyttäjä voi asettaa itselleen esimerkiksi päivittäisiä aikarajoituksia eri sovellusten käytölle. Aikarajan mentyä umpeen sovellus ei tosin poistu kokonaan käytöstä, mutta sen näytöllä oleva kuvake muuttuu loppupäivän ajaksi harmaaksi.

Ajastettu automaatti tekee puhelimesta tylsemmän

Googlen oman YouTube -sovelluksen voi myös asettaa muistuttamaan tauoista. Käyttäjä voi asettaa sovelluksen keskeyttämään automaattisesti videon esimerkiksi 15, 30, 60, 90 tai 180 minuutin välein. Tauko loppuu, kun käyttäjä itse jälleen käynnistää videon.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

Android P -käyttöjärjestelmästä löytyvät myös uudet Sush- ja Wind Down-toiminnot, joilla puhelimen saa siirtymään Älä häiritse -tilaan, kertoo The Next Web -verkkosivusto. Sush tarkoittaa käytännössä sitä, että puhelimen voi asettaa siirtymään Älä häiritse -tilaan yksinkertaisesti laittamalla sen pöydälle näyttö alaspäin. Käyttäjä voi valita yhteystiedoista suosikkeja, joiden viestit ja puhelut tulevat läpi myös Älä häiritse -tilassa.

Wind Down siirtää puhelimen asteittain Älä häiritse -tilaan. Käyttäjä asettaa itselleen etukäteen toivotun nukahtamisajan, ja ajan tullen puhelimen näyttö muuttuu harmaasävyiseksi, minkä on tarkoitus tehdä puhelimen käytöstä vähemmän innostavaa. Näyttö palautuu automaattisesti normaalitilaan jälleen aamulla.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt