Mobiili

Google paljasti uuden Androidin ja yllätti: sen saa Nokia-puhelimeen jo tänään

Julkaistu:

Android
Uusi ”älykäs” Android nojaa vahvasti tekoälyyn, joka yrittää arvailla käyttäjän tekemisiä.
Google on julkistanut virallisesti I/O-kehittäjätapahtumassaan tulevan Android P -käyttöjärjestelmänsä, joka tunnettaneen myöhemmin virallisella nimellä Android 9.

Käyttöjärjestelmän suuri uudistus on tekoälykeskeisyys. Puhelin yrittää ennakoida ja arvata käyttäjänsä tarpeita ja toimia niiden mukaan.

Tämä näkyy muun muassa virransäästötoiminnoissa: käyttöjärjestelmä asettaa etusijalle käyttäjän suosimat sovellukset. Toinen tekoälyyn nojaava uudistus ovat automaattivastaukset viesteihin.

Käyttöjärjestelmää myös yksinkertaistetaan ulkoasultaan ja toimintalogiikaltaan. Ruudun alareunan kolmen ohjainnäppäimen sijalla on jatkossa enää kaksi. Sovelluslistauksen avaava neliönappi katoaa ja sen korvaa nykyinen kotinäppäin, jonka toimintaa laajennetaan sovelluksia listaavaksi liukusäätimeksi.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

Käyttöjärjestelmässä nähdään myös tekstikokoa kasvattava suurennuslasi, joka helpottaa kursorin asemoimista paikalleen ensimerkiksi tekstin leikkaamista ja liimaamista varten.

Suurimpia yllätyksiä oli, että käyttöjärjestelmää pääsee käyttämään heti tietyillä puhelinmalleilla. Näitä malleja ovat tietyt Googlen Pixel-puhelimet, mutta muita valmistajia ovat Essential, Oppo, Sony, Vivo sekä Xiaomi. Betan saa myös uunituoreeseen Nokia 7 Plusiin, jonka IS Digitoday arvioi taannoin erinomaiseksi puhelimeksi.

Android P betan voi ladata puhelimeensa Googlen sivuilta. Varoituksen sana on kuitenkin paikallaan: Jollet ole teknisesti valistunut puhelimenkäyttäjä, kannattanee odotella virallista päivitysversiota. Betan kokeileminen tapahtuu omalla vastuulla.

Käyttöjärjestelmään tulee myös muita ominaisuuksia, kuten salakuvaamisen estäminen. Olemme kertoneet Android P:n muista uusista ominaisuuksista aiemmin täällä.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt