Useisiin iPhoneihin paha vika: Syynä tuore päivitys

IPhone-puhelimien viimeviikkoinen päivitys on saattanut rikkoa iPhone 7 -puhelimia.

7.5.2018 9:27

Applen iOS11.3- ja iOS11.3.1-käyttöjärjestelmäpäivitykset ovat ilmeisesti poistaneet mikrofonin käytöstä useista iPhone 7- ja iPhone 7 Plus -puhelimista. Apple on lähettänyt ilmoituksen viasta valtuutetuille iPhone-huoltoliikkeille, kertoo viestin nähnyt MacRumors-verkkolehti.

Useat iPhone-käyttäjät ovat ihmetelleet vikaa jo aiemmin muun muassa Reddit- ja Twitter-verkkopalveluissa sekä Applen tukisivustolla.

Puhelimien mikrofonit eivät ole päivityksen asentamisen jälkeen toimineet lainkaan, joten esimerkiksi puhelut, äänen tallennus ja puhetta tunnistavan Siri-avustajan käyttö eivät ole onnistuneet.

Apple on pyytänyt huoltajia ensin varmistamaan, ettei puhelimiin ole kytketty bluetooth-kuulokkeita, mitkä saattaisivat vaikuttaa mikrofonin toimintaan.

Ei ole täysin selvää, miksi ohjelmistopäivitys on rikkonut iPhone-puhelimet. Applen viestin perusteella jotkin vialliset laitteet saattavat kuitenkin tarvita korjausta, eli se ei korjaantuisi vain uuden korjatun ohjelmiston asentamisella.

Apple ei ole julkisesti tunnustanut vikaa, mutta MacRumors sanoo varmistaneensa tietonsa luotettavasta lähteestä.

IOS11.3-päivitys on aiheuttanut myös muita ongelmia Applen iPhone-puhelimiin, sillä se on ilmeisesti poistanut käytöstä myös puhelimien kosketusnäyttöjä.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?