Puhelinten myynti väheni – tämä valmistaja paransi silti 125 %

Maailman älypuhelinmyynti laski tämän vuoden tammi–maaliskuussa viime vuoden alkukuukausiin verrattuna.

Puhelimien myynti väheni alkuvuodesta maailmanlaajuisesti runsaalla 2 prosentilla viime vuoteen verrattuna.

3.5.2018 10:51

Samsung, Apple ja Huawei johtivat maailman älypuhelinmyyntimarkkinoita tammi–maaliskuussa, kertoo markkinatutkimusyhtiö Strategy Analytics. Ensimmäisen vuosineljänneksen aikana maailmassa myytiin kaikkiaan 345 miljoonaa älypuhelinta, eli yli kaksi prosenttia vähemmän kuin viime vuonna samaan aikaan.

– Maailman älypuhelinmyynti on heikentynyt tänä vuonna pidempien vaihtoaikojen, vähenevän operaattorituen ja uusien laitesuunnittelun keksintöjen puutteen takia, arvioi johtaja Linda Sui Strategy Analyticsista.

Samsung nousi viime vuoden loppuneljänneksen kakkossijalta jälleen markkinajohtajaksi 22,6 prosentin markkinaosuudella.

Apple painui kakkostilalle 15,1 prosentin markkinaosuudella, mikä merkitsi pientä nousua viime vuoden tammi–maaliskuuhun verrattuna. Applen iPhone X -lippulaivamalli on ollut melko suosittu esimerkiksi Yhdysvalloissa ja Kiinassa, mutta yhtiöllä olisi myynnissä vielä kasvatettavaa Intiassa ja Afrikassa.

Huawein markkinaosuus kipusi 11 prosenttiin. Vaikka kiinalaisyhtiön tuotteet ovat Yhdysvalloissa poliittisessa vastatuulessa, myynti on kasvanut muilla alueilla.

Neljänneksi ja viidenneksi suurimmat puhelinvalmistajat olivat Suomessa verrattain tuntemattomat kiinalaiset Xiaomi ja Oppo. Xiaomin puhelinmyynti kasvoi jopa 125 prosenttia verrattuna viime vuoden tammi–maaliskuuhun verrattuna, ja sen markkinaosuus tuplaantui 8 prosenttiin. Selityksenä on suosion kasvu Aasiassa ja erityisesti Intiassa.

Huawein kasvu taas söi Oppon markkinaosuutta, joka putosi seitsemään prosenttiin.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?