Mobiili

Tuleeko tekstiviesteille loppu? Google aikoo korvata ne uudella tekniikalla

Julkaistu:

Tekstiviestit
Google on pahasti jälkijunassa viestipalvelujen kisassa. Teknologiajätin uusin viritelmä voi silti merkitä perinteisten tekstiviestien loppua, The Verge kertoo.
Googlella ei ole WhatsAppin tai iMessagen kaltaista suosittua viestisovellusta, eikä Allostakaan sellaista kehkeytynyt. Yhtiö kertoi The Vergelle kokeilevansa jotain ihan uutta. Oman sovelluksen sijaan Google yrittää korvata perinteiset tekstiviestit Android-puhelimissa ratkaisulla nimeltä Chat.

Chat perustuu Universal Profile for Rich Communication Services -nimiseen teknologiaan, ja Googlen aikeista vihjailtiin jo helmikuussa. Google pyrkii tekemään Androidin perusviestittelystä yhtä kätevää kuin nykyaikaisissa, itsenäisissä viestisovelluksissa.

Tätä varten Google kuitenkin tarvitsee teleoperaattorien ja puhelinvalmistajien tuen ympäri maailman. Toistaiseksi tukijoiden joukossa on muun muassa 55 operaattoria, joiden joukossa on Suomessa toimiva Telia Company. DNA ja Elisa eivät ole listassa mukana ainakaan vielä.

Käytännössä Google keskeyttää Allon kehittämisen ja siirtää sen voimavarat Chatin kehittämiseen Androidin oletusviestisovelluksen Android Messagesin päälle. Tavoitteena on, että Chat olisi monen kuluttajan käytössä tänä vuonna, mutta operaattorit päättävät aikataulusta.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

Chat tarjoaisi muista sovelluksista tuttuja toimintoja, kuten lukukuittaukset, ryhmäviestit ja ilmoitukset siitä, että toinen on parhaillaan kirjoittamassa sinulle vastausta. Merkittävä rajoitus on kuitenkin päästä päähän -salauksen puuttuminen, joka on esimerkiksi WhatsApp- ja iMessage-sovellusten valtti. Laskutus perustuisi datan kulutukseen, joskin Suomessa nautitaan tyypillisesti rajattomasta mobiilidatasta kiinteään kuukausihintaan.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt