Tästä on iloa: Googlen Kuvat sai kaikessa hiljaisuudessa ison uudistuksen

Videoklippien käsittely on nyt nopeampaa, Android Police kertoo. Mutta jotkut toiminnot huutavat poissaolollaan.

Videoita pääsee tekemään Kuvat-sovelluksen Elokuvat-valinnasta.

IPhonessa jo vuosi sitten nähty Google Kuvat -sovelluksen uusittu videoeditori on vihdoinkin saatavilla Android-puhelimiin. Asiasta kertoi Android Police, ja IS Digitoday huomasi testipuhelimen Kuvat-sovelluksen toden totta päivittyneen kaikessa hiljaisuudessa.

Löydät työkalun avaamalla Google Kuvat -sovelluksen, painamalla sitten oikean yläkulman kolmea pystypistettä ja valitsemalla Elokuva. Sitten voit painaa isoa +-nappia päästäksesi valitsemaan haluamasi videoklipit tai valokuvat. Lopuksi paina ”Luo” oikeassa yläkulmassa, niin Google luo sinulle muokattavan esiversion videostasi.

Aikaisemmassa käyttöliittymässä videon muodostavat klipit piti valita muokattaviksi yksitellen alalaidan nauhasta. Nyt klipit ovat allekkain videonäkymän alla niin, että jokaisen klipin pituutta ja osuutta videossa voi muokata heti.

Klippien oikealta puolelta löytyy kolmen pystypisteen takaa vaihtoehtoja esimerkiksi pätkän mykistämiseen tai kopioimiseen. Videoita voi varustaa musiikilla, ja Google näyttää ikävä kyllä laittavan niihin oletuksena omat pimputuksensa. Ne saa pois parilla klikkauksella. Lopuksi videon voi tallentaa.

Mistään ei kuitenkaan löytynyt filttereitä erilaisia tehosteita varten, vaikka sellaiset vielä editorin aiemmassa versiossa olivat Android Policen mukaan tarjolla. Ne saattavat palata myöhemmissä päivityksissä.

Myöskään omaa puhetta ei ole mahdollista jälkiäänittää videon päälle. Tämä on tehtävä luomalla erillinen äänitiedosto, joka liitetään myöhemmin videon ääniraidaksi.

Allekirjoittanut jäi kaipaamaan myös yksinkertaisia siirtymäefektejä, joilla videopätkät voisi yhdistää toisiinsa luontevammin.

Testipuhelimessa Kuvat-sovelluksen versio oli 3.18. Emme voineet varmistaa, näkyykö uusi editori sitä aiemmissa versioissa.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?