Mobiili

Päivitys rikkoi iPhone 8 -puhelimia – suomalaiskorjaaja: ”Meillä ei yhtään tuollaista tapausta”

Julkaistu:

iPhone
Applen uusin päivitys voi aiheuttaa ongelmia joissakin korjatuissa iPhone 8 -puhelimissa.
Apple alkoi maaliskuun lopussa jakaa iPhone- ja iPad-laitteisiinsa uutta iOS 11.3 -päivitystä. Päivitys on kuitenkin aiheuttanut ongelmia joihinkin iPhone 8 -puhelimiin, joiden rikkoutunut näyttö on korvattu muulla kuin Applen omalla iPhone-varaosanäytöllä, kertoo Motherboard-verkkolehti.

Korjatut iPhone 8 -puhelimet toimivat hyvin ennen päivitystä. Päivityksen asentamisen jälkeen vaihdetut näytöt eivät kuitenkaan enää tunnista kosketusta, mikä tekee kosketusnäytöstä ja puhelimesta käyttökelvottoman. Motherboardin mukaan eräs huoltoyhtiö on joutunut korjaamaan uudelleen yli 2000 puhelinta.

Vika piilee todennäköisesti näyttöön liittyvässä pienessä sirussa. Osa vaihtonäyttöjen valmistajista on jo kehittänyt korjauksen, mutta sen asentaminen vaatii jälleen puhelimen viemistä korjaajalle.

Suomessa esimerkiksi Fonum- ja iTapsa-laitekorjaamot käyttävät muita kuin Applen omia varaosia.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

– Meillä ei ole yhtään tuollaista tapausta, kertoo iTapsan toimitusjohtaja Niklas Koponen.

Myöskään Fonumissa ei ole tullut tietoon tapauksia, joissa yhtiön huoltamissa iPhone 8 -laitteissa olisi ilmennyt näyttövikoja iOS11.3-päivityksen jälkeen.

ITapsa-korjaamoissa on Koposen mukaan vaihdettu noin puolen vuoden aikana toistasataa varaosanäyttöä rikkoutuneiden iPhone 8- ja 8+ -puhelimien alkuperäisten näyttöjen tilalle. Applen uusin iOS 11.3 -päivitys ei ole kuitenkaan aiheuttanut valituksia asiakkailta.

– Varaosanäyttöjä löytyy monenlaatuisia. Meidän käyttämämme vastaavat alkuperäistä tekniikkaa Koponen sanoo.

Applen päivitykset ovat aiemminkin aiheuttaneet vikoja iPhone- ja iPad-laitteisiin, joita on korjattu muilla kuin Applen omilla varaosilla. Esimerkiksi Applen iOS9-päivitys aiheutti ”error 53” -vikailmoituksen ja muutti käyttökelvottomiksi iPhone-puhelimia, joihin oli vaihdettu sormenjäljen tunnistava kotinäppäin muualla kuin Applen valtuuttamassa huollossa.

Applen menettelyä arvosteltiin voimakkaasti. Yhtiötä vastaan ehdittiin nostaa Yhdysvalloissa joukkokanne, ennen kuin Apple julkaisi itse asennettavan korjauksen, joka palautti puhelimet toimintakuntoon.

– Aina silloin tällöin näitä tulee, mutta Apple korjaa näitä ohjelmistopäivityksiä hyvin nopeasti, Koponen toteaa.

Applen iOS9.3 -päivitys esimerkiksi aiheutti ongelmia vaihdetuissa sormenjälkitunnistimissa. Apple julkaisi pian uuden päivityksen korjaamaan vikaa.

Tuore iOS11.3 -päivitys on myös sekoittanut yritysten käyttämää etäpäivitystekniikkaa, jota käytetään työsuhdepuhelimien hallintaan.

Kommentit

  Näytä lisää
  Kommentointi on päättynyt
  Näitä luetaan!
  • Juuri nyt
  • Päivä
  • Viikko
  1. 1

   Napakymppi-parin voittomatka oli täysi floppi – herra X ei lähtenyt reissuun ollenkaan: ”En ymmärrä, miten ne arpoo nuo parit”

  2. 2

   Sebastian Vettelin F1-autosta löytyi salainen vipu – tätä ei ole Räikkösen Ferrarissa

  3. 3

   Lentoemäntä Martina, 29, muuttui vuodessa täysin – vaaleaverikön uusi ulkonäkö lyö ällikällä: ”Halusin tulla aidoksi afrikkalaiseksi naiseksi”

  4. 4

   Juha tarkasteli tulvivaa kotikyläänsä – sitten kaverin päähän pälkähti idea

  5. 5

   Napakympin neiti X:n ja herra C:n yhteinen taival alkoi lupaavasti: antoivat toisilleen suukon – näin kävi yhteisellä matkalla

  6. Näytä lisää
  1. 1

   Marja toteutti unelmansa – muutti Suomen pienimpään kaupunkiin vanhaan kauppakeskukseen

  2. 2

   Koulutyttöä puukotettiin 37 kertaa – yksi Ison-Britannian pitkäkestoisimmista murhamysteereistä ratkesi 26 vuoden jälkeen

  3. 3

   TMZ: Avicii vietti aikaa jahdilla vain päivää ennen kuolemaansa – poseerasi kuvassa hyväntuulisena juoma kädessään

  4. 4

   Hymy palasi Olli Lindholmin kasvoille rankan vuoden jälkeen – yllättävä harrastus pitää tähden kunnossa: ”Monia varmaan naurattaa...”

  5. 5

   Tuhannet linnut tärvelivät saarta: Vuokraturvan toimitusjohtaja keksi tehokkaan keinon antaa häätö merimetsoille

  6. Näytä lisää
  1. 1

   Katariina sai selville hirvittävän totuuden omasta pojastaan vasta, kun poika kuoli yllättäen 23-vuotiaana

  2. 2

   Ruotsalainen huippu-DJ Avicii on kuollut 28-vuotiaana

  3. 3

   Tuomas Enbuske nosti esiin mielettömän porsaanreiän suomalaisessa Haluatko miljonääriksi? -visassa – oljenkorsi voikin olla järjettömän hyödyllinen

  4. 4

   Monen kammoksuma muotivillitys saapui myös uikkarityyliin – tätä ei ole totuttu rannalla näkemään

  5. 5

   Asunnottomaksi jäänyt Björn, 54, ”muutti” Ruotsin-laivaan – näin paljon hän maksaa asumisestaan

  6. Näytä lisää