Mobiili

Puhelinsovellus kyttää WhatsApp-kavereita: Katosi nopeasti sovelluskaupoista

Julkaistu:

WhatsApp
Uusi ChatWatch-sovellus on kehitetty seuraamaan muita WhatsApp-käyttäjiä viikkomaksua vastaan. Sovellus poistettiin pikavauhtia sekä Applen että Googlen sovelluskaupoista.
Uusi puhelinsovellus ChatWatch lupaa kertoa muista WhatsApp-käyttäjistä tietoja, joita he eivät välttämättä tiedä paljastavansa, kertoo muun muassa Lifehacker-sivusto.

ChatWatch-sovelluksen esitellyn mukaan se selvittää esimerkiksi, milloin WhatsApp-ystävät menevät nukkumaan ja milloin he heräävät, kuinka usein ja kuinka pitkään he WhatsAppia käyttävät ja jopa ketkä todennäköisesti viestittelevät keskenään.

Sekä Apple että Google poistivat sovelluksen sovelluskaupoistaan vain muutama päivä julkaisun jälkeen. Yhtiö on ilmeisesti kehittämässä ratkaisustaan nettiselaimella toimivaa versiota.

Sovellus seuraa, mihin aikoihin WhatsApp-sovelluksen yhteystiedoista löytyvät käyttäjät käyttävät palvelua. Esimerkiksi WhatsApp-ystävien keskinäisen viestinnän sovellus päättelee siitä, että ystävät käyttävät sovellusta usein samaan aikaan.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

Koska tieto on julkista, WhatsAppin käyttäjien on vaikea estää ChatWatchilla tehtävää seurantaa. Lifehacker kuitenkin arvioi, että WhatsApp todennäköisesti kehittää pian menetelmän, jolla estää sovelluksen pääsyn sovelluksen tietoihin.

Vaikka ChatWatch-sovellus oli ladattavissa puhelimeen ilmaiseksi, se oli silti todellisuudessa maksullinen. Heti avaamisen jälkeen sovellus näytti listan eri hintaisista viikon mittaisista tilauksista. Hinta riippuu seurattavien WhatsApp-yhteystietojen määrästä, joka voi vaihdella 2–10 käyttäjän välillä.

ChatWatchin käyttämä menetelmä ei sinänsä ole uusi, mutta uutta on keinoa käyttävä kaupallinen sovellus. Se kuitenkin muistuttaa, miten paljon tietoa ihmisistä vuotaa verkkoon, ja mitä siitä on mahdollista päätellä varsinkin yhdistämällä muihin tietolähteisiin.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt