Suomalainen Certum Phone kerää joukkorahoitusta Indiegogossa 28. maaliskuuta alkaen - Mobiili - Ilta-Sanomat

Ex-nokialaisen puhelin sisältää sovelluksen, jota muilla ei ole – hakee nyt miljoonapottia

Kuuluvuuteen panostavan Certum Phonen joukkorahoitus alkaa pian. Kehittäjän mukaan puhelimeen on luvassa ennennäkemättömiä ominaisuuksia

Suomessa kehitetyn Certum Phonen valttina on tarkoitus olla hyvä kuuluvuus, mutta muitakin uudistuksia on luvassa.

26.3.2018 7:00

Suomalaisen Zero Receptionin kehittämä älypuhelin Certum Phone alkaa kerätä joukkorahoitusta keskiviikkona 28. maaliskuuta Indiegogossa.

Toimitusjohtaja Janne Knuutinen, oletteko luottavainen siihen, että joukkorahoitus onnistuu?

– Kyllä olen. Kun katsoo aikaisempia [vastaavia] joukkorahoituskampanjoita, ne ovat menneet oikein hyvin.

Knuutinen suostuu puhumaan vain "miljoonarahoituksesta". Kampanjan tarkemmista tavoitteista hän ei vielä kerro. Mutta mikä on varasuunnitelma, jos joukkorahoitus ei onnistu?

– Neuvotteluja on käynnissä muunkin rahoituksen saamiseksi ja erinäisten yhteistyömallien tekemiseksi, Knuutinen valottaa.

Joukkorahoitukseen lähdettiin kuitenkin sen vuoksi, että näin puhelinta voidaan viedä eteenpäin itsenäisemmin kuin, jos mukaan otettaisiin ulkopuolisia ammattisijoittajia.

Operaattorit vertailuun

Certum-puhelimeen luvataan maailman parasta kuuluvuutta. Tätä tukemaan kehitetään myös sovellus, joka näyttää käyttäjille kaikkien saatavilla olevien teleoperaattorien kuuluvuuden. Näin käyttäjä voi vertailemalla löytää itselleen parhaan operaattorin.

Janne Knuutinen hakee Certum-puhelimelle rahoitusta joukkorahoituskampanjalla.

Vielä kehittämättä oleva sovellus asennetaan valmiiksi Certumiin, mutta se saattaa tulla myöhemmin saataville muissakin Android-puhelimissa – jos valmistajat ovat valmiita tukemaan sitä. Sovellus nimittäin vaatii erityisen tuen puhelimelta.

Certum pyrkii myös sietämään kylmää tavallista paremmin. Äskettäinen Kuluttaja-lehden vertailu paljasti, että suositut älypuhelimet voivat hyytyä jopa jo -5 asteessa. Certumissa käytetään muun muassa kylmää paremmin kestävää akkua. Knuutisen mukaan se ei kuitenkaan pakota kompromisseihin akkukeston kanssa.

Muitakin keinoja on luvassa. Toimitusjohtajan mukaan ne ovat älypuhelinmaailmassa ennen näkemättömiä, mutta hän ei vielä halua paljastaa niitä tarkemmin.

"Olen varma, että onnistuu"

Janne Knuutinen uskoo edelleen, että Certum voidaan valmistaa Suomessa.

– Olen hyvin varma siitä, että se onnistuu. Suomesta löytyy muutamia toimijoita, joilla on siihen kaikki kyvykkyys.

Lopullisia sopimuksia ei ole kuitenkaan tehty.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?