Mobiili

Googlen Play-kaupassa merkittävä muutos

Julkaistu:

Android
Android-puhelimissa on jatkossa mahdollista kokeilla pelejä asentamatta niitä. Alussa tämä onnistuu vasta muutamalla pelillä.
Google on tuonut Play-sovelluskauppaansa mahdollisuuden kokeilla pelejä asentamatta niitä.

Google Play Instantiksi kutsuttu ominaisuus toimii useimpiin Android-puhelimiin valmiiksi asennetun Google Play Pelit -sovelluksen kautta. Sovellukseen on ilmestynyt Pelihalli-niminen valikko, jonka kautta sovelluksia pääsee kokeilemaan asentamatta niitä. Pelejä voi selailla muun muassa lajityypin, lapsille soveltuvuuden tai suosion perusteella.

Pikakokeilut ovat mahdollisia myös jakamalla suoraan sovellukseen johtava linkki. Jos ohjelma miellyttää, voi sen ladata suoraan kokeilun jälkeen.

Pikakokeilut eivät toimi toistaiseksi kuin vasta muutamassa pelissä, muun muassa Clash Royalessa, Words with Friendsissä, Final Fantasy XV: A New Empiressä ja Bubble Witch 3 Sagassa. Google sanoo pelien määrän kasvavan kuitenkin nopeasti.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

Tekniikka toimii siten, että sovelluksesta ladataan puhelimeen vain sen pyörittämiseen tarvittavat osat. Niitä ei kuitenkaan asenneta pysyvästi laitteelle.

Yhtiö kertoo blogissaan myös pelin Androidille asentaneiden käyttäjien määrän kaksinkertaistuneen vuodessa.

Android-puhelimiin on tulossa myös Instant Apps -niminen ominaisuus, joka mahdollistaa sovellusten kokeilemisen samalla tavalla. Siinä missä pelit asennetaan Pelit-sovelluksen kautta, sovellukset asennetaan Google-sovelluksesta.

Ominaisuuksia ei kannata odottaa kovin vanhoihin Android-puhelimiin.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

Uudistuksen takana lienee Googlen halu kasvattaa Play-kaupan liikevaihtoa. Yhtiö saa 30 prosenttia kaupassa myytyjen pelien hinnasta ja niissä tehdyistä pelinsisäisistä ostoksista.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt