Mobiili

Oletko huomannut + -merkkiä suositussa älypuhelimen näppäimistössä? Sen takaa löytyy vaikka mitä

Julkaistu:

Älypuhelimet
SwiftKey-näppäimistöstä löytyy paljon piilotettuja ominaisuuksia. Mutta käyttäjän kannattaa olla tarkka tietoturvastaan.
SwiftKey-näppäimistö on yksi suosituimmista älypuhelimien virtuaalinäppäimistöistä. Microsoftin vuonna 2016 ostama ohjelmisto on tarjolla sekä iOS:lle ja Androidille, ja jälkimmäiselle sitä on ladattu yli 2,6 miljoonaa kertaa. Lisäksi se tulee esiasennettuna monissa puhelimissa.

Näppissovellus on saanut suurimman päivityksensä sen jälkeen, kun se siirtyi Microsoftille, valmistaja kertoo blogissaan.

Sovelluksen 7.0-version uusiin toimintoihin pääsee käsiksi huomaamattomasta + -valikosta, joka on tarjolla näppäimistön sanaehdotusten vasemmalla puolella.

Tämä takaa aukeaa valikko, jonka takaa moninaisia tapoja tekstin elävöittämiseksi. Näitä ovat muun muassa Facebook Messengeristä tutuksi tulleet tarrat sekä animoidut gif-kuvat. Tämän lisäksi näppäimistön ulkonäköä voi muokata teemavalikosta.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

Yksi erikoisimmista valikoista on leikepöytä, joka muistaa kopioimasi tekstit jopa useamman päivän takaa.

SwiftKey sanoo tuovansa näppäimistöön lähiaikoina myös mahdollisuuden jakaa paikkatietonsa. Toiminto on samanlainen kuin Google Mapsissa ja WhatsAppissa. Kannattaa huomioida, että ominaisuuden käyttäminen edellyttää paikkatietojen antamista Microsoftille.

Kuten monessa muussakin sovelluksessa, käyttäjän yksityisyys ei ole itsestään selvä asia. SwiftKey lähettää tietoja näppäimistöllä kirjoitetusta tekstistä Microsoftille, jos sitä ei erikseen kielletä.

Tietojen lähettäminen estetään Androidilla valitsemalla työkalupalkissa asetukset (rattaan kuva) > seuraava asetusvalikko (huomaamaton toisen rattaan kuva, jonka vieressä on plussa) > oikean yläkulman 3 pisteen valikko > tietoja tuotteesta > poistamalla valinta tietojen lähettämisestä.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

Nokia ja myöhemmin Microsoft kehittivät alun perin Word Flow -näppäimistön Lumia-puhelimille, ja se osoittautui erittäin hyväksi ja nopeaksi etenkin suomen kielellä käytettynä. Myöhemmin sovellus tuotiin iOS:lle, mutta lakkautettiin sittemmin.

Ilta-Sanomat Digitodayn kokemusten mukaan Word Flown pyyhkäisykirjoituksen istuvuutta suomeen ei ole sittemmin saavutettu muissa sovelluksissa.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt