Mobiili

Lainaatko puhelinta kaverille? Pieni niksi estää käytännön pilat

Julkaistu:

Digivinkit
Puhelimesi turvaaminen väärinkäytöksiltä on yksinkertaista, kunhan yhden asetuksen onkii esille.

Mitä tehdä tilanteessa, jossa kaveri haluaa lainata hetkeksi puhelintasi, mutta et syystä tai toisesta ihan täysin luota hänen tarkoitusperiinsä?

Yksi mahdollisuus on aktivoida puhelimen vierastila, josta kerroimme hiljattain. Kokonaan toinen vaihtoehto on kiinnittää ruudussa auki oleva toiminto, kuten soittonäkymä, niin ettei lainaaja voi tehdä puhelimessa mitään muuta. Tämä toiminto on ollut Androidissa versiosta 5.0 eli Lollipopista alkaen, ja siitä kertoi Computerworld.

Vierastilaa käytettäessä lainaaja pääsee käsiksi puhelimen valmisohjelmiin, kuten verkkoselaimeen ja kameraan. Siinä mielessä vain yhden sovelluksen kiinnitys ruutuun on vieläkin tiukempi suojakeino.

Välillä jopa yllättävän tiukka, sillä ainakin perussovellus puhelujen tekemiseen ei kiinnitettäessä sallinut soittamista ollenkaan. Muissa testatuissa sovelluksissa, kuten Chrome-selaimessa ja asetusvalikossa, sai tehdä mitä halusi.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

Kiinnittäminen pitää kytkeä päälle asetuksista, ja toiminnon tarkka sijainti voi vaihdella Android-puhelimesta ja/tai -versiosta toiseen. Esimerkiksi IS Digitodayn testaamassa Samsung Galaxy J5 -puhelimessa toiminto löytyi asetuksista Lukitus ja suojaus -valinnan takaa hieman kaivelemalla nimellä Kiinnitä ikkunat.

Tämän jälkeen voit kiinnittää haluamasi toiminnon ruutuun painamalla nappia, joka esittää listan puhelimen viimeksi käytetyistä sovelluksista. Uusi lukituksesta kertova kuvake on ilmestynyt listan alalaitaan ja mahdollistaa viimeksi käytetyn sovelluksen kiinnittämisen.

Kiinnityksen voi poistaa pitämällä viimeksi käytettyjen sovellusten näppäintä ja paluunäppäintä yhtä aikaa painettuina.Testipuhelin antoi kiinnityksen poistoon ohjeet, kun mitä tahansa puhelimen alanappia painoi. Toiminnon poisto tosin lukitsee näytön, joten väärissä käsissä kiinnityksen poisto ei johda suuriin vahinkoihin.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt