Ero on hetkittäin huikea: Apple otti todellakin vauhdin pois vanhoista iPhoneista - Mobiili - Ilta-Sanomat

Ero on hetkittäin huikea: Apple otti todellakin vauhdin pois vanhoista iPhoneista

Ohjelmistokehittäjä kuvasi iPhonensa ennen ja jälkeen akkuvaihdon.

IPhone 6s -puhelin hidastuu merkittävästi uusissa iOS-ohjelmaversioissa. Apple on luvannut jatkossa antaa käyttäjien itse päättää, hidastetaanko puhelinta.­

7.3.2018 13:33

Microsoftin ohjelmistoinsinööri Bennett Sorbo julkaisi YouTubessa videon, jossa hän vertaa iPhone 6s -puhelimensa nopeutta monessa eri tehtävässä vanhalla akulla ja uudella akulla.

Videosta uutisoi muun muassa 9to5Mac. Taustalla on kohu Applen tavasta hidastaa puhelimia, joissa on vanha akku, jotta puhelimet eivät sammuisi yllättäen. Asian tultua julkisuuteen Apple aloitti maailmanlaajuisen akkujen vaihto-ohjelman.

Videon perusteella ero on huomattava esimerkiksi Yelp-sovellusta ja ESPN-urheilukanavan sovellusta avattaessa. Monessa tilanteessa erot ovat kuitenkin pieniä ja ne voivat selittyä vaikkapa verkkoyhteyden nopeuden vaihtelulla tai muilla vastaavilla muuttujilla.

Sorbo ajoi videossa myös Geekbench-nopeustestin. Siinä iPhone sai vanhalla akulla 2485 pistettä moniydintestissä ja uudella akulla 4412 pistettä. Ero on merkittävä, peräti 56 prosenttia.

Akkujen vaihto-ohjelman lisäksi Apple on tuomassa iPhonen ohjelmistoon muutoksen, joka mahdollistaa hidastamisen poiston puhelimen äkillisen sammumisen uhalla.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?