Light Phone 2 lupaa vähän toimintoja, maksaa paljon - Mobiili - Ilta-Sanomat

Nyt on todella erikoinen peruspuhelin – tällaisia näyttöjä ei ole juuri nähty

Light Phone 2 tuskin vie kauheasti markkinoita HMD:n yksinkertaisilta retroluureilta. Syynä on yllättävän korkea hinta.

Light Phone 2:ssa on sähköisistä kirjoista tuttu e-ink-näyttö.­

6.3.2018 9:07

Light Phone 2 yrittää markkinoille vuoden päästä keväällä. Kyseessä on jatko vieläkin yksinkertaisemmalle ensimmäiselle Light Phonelle, Trusted Reviews kertoo.

Uutuuspuhelin on erittäin pelkistetty jo ulkonäöltään. Siinä on e-kirjoista tuttu e-ink-näyttö ja se tukee 4g-yhteyttä ja joitakin perustoimintoja, kuten soittamista, viestittelyä ja yhteystietojen ylläpitämistä. Mahdollisuuksien rajoissa ovat muun muassa navigointi, kyytienjako tai vaikka soittolistat.

Puhelimen hinnaksi kuitenkin ennakoidaan 400 dollaria eli noin 325 euroa. Samalla hinnalla saa myös enemmän kuin kelvollisen ja täysiverisen älypuhelimen – jollaisista Light Phone 2 yrittää nimenomaan erottautua. Minimisijoitus oli 225 dollaria, jos puhelimen halusi joukkorahoituksen kautta. Tällä hetkellä taskusta on löydyttävä vähintään 250 dollaria.

Samoille pelkistettyjen puhelinten markkinoille iskee HMD, joka on jo julkaissut 3310-puhelimen uusia versioita, joista yksi tukee myös 4g:tä. Äsken päättyneillä MWC-messuilla HMD paljasti niin ikään simppelin Nokia 8110 4G:n, joka perustuu 1990-luvun kuuluisaan "banaani"- tai "Matrix-puhelimeen". Nämä uutuudet ovat kuitenkin alle 100 euron puhelimia.

Hinnasta huolimatta Light Phone 2 näyttää kiinnostavan. Se on jo ylittänyt moninkertaisesti 250 000 dollarin tavoitteensa Indiegogossa. Rahaa oli kertynyt jo yli 678 000 dollaria, kun kampanjaa oli vielä jäljellä 21 päivää.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?