Jollan Sailfish otti ison askeleen – tulee myös uusiin laitteisiin

Julkaistu:

Sailfish
Jolla esitteli kolmosversion Sailfish-käyttöjärjestelmästään ja tuo sen saataville uusiin laitteisiin.
Suomalainen ohjelmistoyhtiö Jolla kertoi uutisia avoimesta Sailfish-käyttöjärjestelmästään Barcelonan MWC-messuilla. Sailfish on mobiililaitteisiin suunnattu alusta, joka pyrkii tarjoamaan riippumattoman vaihtoehdon Googlen Androidille.

Tiedotteen mukaan Sailfish 3 lupaa muun muassa entistä varmemmat ja tasaisemmat ohjelmistopäivitykset, paikallisen ylläpidon, koulutukset sekä asiakaskohtaisesti räätälöitävät ohjelmisto-ominaisuudet. Jolla satsaa myös tietoturvan pönkittämiseen, jotta se houkuttelisi paremmin yrityksiä. Sailfish 3 tuodaan markkinoille vaiheittain heinä–syyskuun aikana.

Jolla kertoi myös uusista Sailfish-laitteista. Sailfish 3:n myötä Jolla laajentaa ladattavan Sailfish X -ohjelmiston saatavuuden myös PDA-kämmenlaitteisiin. Lisäksi Sailfish tuodaan ladattavaksi Sonyn Xperia XA2 -älypuhelimeen kesän aikana.

Gemini PDA -laitteen osalta Jolla on toistaiseksi vielä epämääräisempi yksityiskohtien suhteen. Lisäksi tuen saavat venäläiset Inoi T8- ja T10 -tabletit.

Virallinen laitetuki on ollut toistaiseksi melko rajallista, mutta Sailfish-yhteisö on onnistunut asentamaan ohjelmiston lukuisiin eri laitteisiin. Jollan mukaan Sailfish OS toimii nyt virallisesti yli tusinan mobiililaitteen käyttöjärjestelmänä.

Nyt Sailfish etenee myös 4g-yhteydellä varustettuihin peruspuhelimiin, joskin Jolla ei vielä MWC:ssä ollut valmis julkistamaan laitekumppaneita.

Jollan Sailfish oli alkujaan suunnattu yhtiön omiin laitteisiin, mutta sittemmin Jolla on jättänyt laitteet enimmäkseen sikseen ja keskittynyt ohjelmistokehitykseen ja Sailfishin levittämiseen muiden valmistajien laitteisiin.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt