Mobiili

Ampuiko Snapchat itseään jalkaan karmealla tavalla?

Julkaistu:

Snapchat
Snapchatin uudistus on otettu erittäin riitaisasti vastaan, Daily Beast kirjoittaa.
Facebookin puristuksessa oleva viestipalvelu Snapchat teki rajun muutoksen ulkonäköönsä viime viikolla. Sovelluksen asettelu muun muassa jaettiin kahtia, eli ystävien sisältö näkyy vasemmalla ja muiden julkaisijoiden sisältö oikealla.

Palveleeko päivitys kuitenkaan Snapchatin käyttäjiä? Daily Beastin mukaan uudistus on tyrmätty valtavalla raivolla etenkin teinien ja julkkisten keskuudessa. Esimerkiksi amerikkalaismalli Christine Teigen ei ole tyytyväinen. Hänestä päivitys tekee kaverisuhteiden ylläpitämisestä vaikeaa.

– Kuinka monen pitää vihata päivitystä, jotta sitä harkittaisiin uudelleen, Teigen kysyy Twitterissä.
Jos et näe Twitter-päivitystä yllä, voit katsoa sen täältä.

Arviolta jopa miljoonat käyttäjät vihaavat päivitystä, eikä osa heistä edes osaa käyttää sitä. Seurauksena on ollut monille käyttäjille tärkeiden viestiputkien katkeaminen.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

Kun käyttäjä ja hänen kaverinsa snappailevat toisilleen 24 tunnin sisällä useammin kuin kolmena perättäisenä päivänä, seurauksena on viestiputki eli snapstreak. Nämä voivat olla satojenkin päivien mittaisia, jolloin putken katkeaminen voi ottaa rajusti päähän.

– Päivityksen takia pilattujen Snapchat-putkien määrä on uskomaton, käyttäjä nimeltä Norma valitti Twitterissä.
Jos et näe Twitter-päivitystä yllä, voit katsoa sen täältä.

Kiukun määrää kuvastaa se, että pilailumielessä tehty väärä Twitter-viesti lähti kiertämään kulovalkean tavoin. Viestissä Snapchatin väitettiin harkitsevan päivitystä uudelleen, jos viestiä lähetetään eteenpäin tarpeeksi monta kertaa. Pilaviesti on noussut hetkessä yhdeksi kaikkien aikojen eniten eteenpäin lähetetyistä.
Jos et näe Twitter-päivitystä yllä, voit katsoa sen täältä.

Netissä on alkanut kiertää epävirallinen menetelmä Snapchatin päivityksen perumiseksi. Sillä on kuitenkin haittapuolensa, eikä viritys välttämättä toimi kovin kauan muutenkaan.

Snapchat sai maistaa raivoa jo viime kuussa, kun sovelluksen testiversio tyrmättiin laajasti kokeilijoiden keskuudessa. Jo silloin Snapchat ilmoitti, ettei uudistusta olla perumassa. Yhtiö toisti kantansa päivityksen laajan julkaisun jälkeen.

– Näin isoihin päivityksiin voi joutua hieman totuttelemaan, mutta toivomme yhteisön nauttivan siitä jahka he asettuvat aloilleen, Snapchat sanoi Independent-lehdelle.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt