Mobiili

Tiesitkö nämä 5 piilotettua WhatsAppin ominaisuutta?

Julkaistu:

WhatsApp
Lähetätkö WhatsAppissa paljon linkkejä tai kuvia? Lukaise niksimme pikaviestimen tehokkaampaan käyttöön.
Pikaviestin WhatsApp taipuu yllättävän moneen asiaan, eivätkä läheskään kaikki käyttäjät tunne kaikkia sen ominaisuuksia. Esittelemme Alphr:n artikkeliin perustuen viisi niksiä, joilla saat sovelluksesta enemmän irti.

1. Jaa yhteystietoja

WhatsApp-keskusteluissa on paperiliittimen kuva, joka mahdollistaa kuva-, ja asiakirjaliitteiden sekä jopa oman paikkatiedon jakamisen. Harva on kuitenkaan noteerannut, että sitä kautta on mahdollista välittää eteenpäin myös puhelimessa olevia yhteystietoja.

2. Vaienna yliaktiiviset keskustelut

Jotkut keskustelijat tai ryhmät ovat aktiivisempia kuin toiset, ja välillä on ihan hyvä pistää ne vain pienelle tauolle. Tämä onnistuu menemällä keskusteluun, avaamalla oikean yläreunan valikko, valitsemalla ”mykistä ilmoitukset” ja määrittelemällä, kuinka kauan haluat pitää keskustelun jäähyllä. Voit määritellä erikseen myös sen, otetaanko ilmoituksetkin pois päältä.

3. Anna ryhmille tai ihmisille omat merkkiäänensä

Jos ryhmän tai ihmisen vaimentaminen on liian radikaali temppu, kokeile antaa sille oma merkkiäänensä. Näin osaat olla reagoimatta aina puhelimen kilahtaessa (tai vaihtoehtoisesti tiedät kyseessä olevan viestin tärkeiltä ihmisiltä).
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

Tämä tapahtuu ryhmäkeskustelussa oikean yläkulman valikossa valitsemalla ”mukautetut ilmoitukset”. Täällä voit esimerkiksi vaihtaa merkkiäänen tai värinätoiminnon viestin saapuessa.

Yksilökeskustelussa valinta löytyy ylävalikon takaa ”näytä yhteystieto” -kohdasta ja sitten ”mukautetut ilmoitukset”.

4. Muokkaa kuvat ja videot ennen lähettämistä


Kun olet valinnut kuvan lähetettäväksi, vilkaise yläkulmassa olevia kuvakkeita. Niistä ensimmäinen on tärkein, sillä se antaa mahdollisuuden rajata tai kääntää otosta, jolloin vastaanottajan huomio keskittyy oleelliseen.

Kakkospainikkeella kuvaa voi koristella tarroilla, kolmas antaa kirjoittaa sen päälle tekstiä ja neljäs piirtää vapaasti.

Jos taas olet lähettämässä videota, ylimmän työkalurivin alle tulee ”filminauha”, jolla voi trimmata klippiä kummastakin päästä lyhyemmäksi.

5. Mitä tiedostoja ja linkkejä olenkaan saanut tai lähettänyt?

Joskus tulee tarve vilkaista, mitä linkkejä tai asiakirjoja tietyssä keskustelussa on lähetelty tai vastaanotettu. Tämä selviää painamalla keskustelussa oikeaa ylävalikkoa ja valitsemalla ”mediat”. Täältä löytyvät luokittain mediat (kuva, ääni, video), asiakirjaliitteet ja linkit.

Jos olet ahkera WhatsAppin käyttäjä, lue myös muut vinkkimme alla olevista linkeistä.

Alla olevalla videolla näytetään, miten WhatsApp Web toimii. Videon tekemisen jälkeen sovellus on alkanut toimia myös muilla selaimilla kuin Chromella. Lisäksi se on tullut käytettäväksi iOS:lle, mutta lakannut toimimasta ja BlackBerryllä. Nokia S40 -tuki lakkaa tämän vuoden lopussa. Viimeisimmät tiedot WhatsAppin käyttöjärjestelmämuutoksista näet tästä.

Näitä luetaan!
 • Juuri nyt
 • Päivä
 • Viikko
 1. 1

  Onko muna päivässä liikaa vai hyväksi? – Tutkimus löysi selvän yhteyden maailman yleisimpiin sairauksiin

 2. 2

  Kommentti: Meghanista julkaistut valokuvat paljastavat armottomasti, millainen elämä tuoretta vaimoa oikeasti odottaa – harva olisi valmis tähän

 3. 3

  Ruotsissa neuvotaan tyttöjä, joita uhkaa pakkoavioliitto tai silpominen: piilota lusikka alusvaatteisiin lentokentällä

 4. 4

  Ruotsi neuvoo kansalaisiaan varautumaan sotaan, ohjekirja jaetaan jokaiseen kotiin – ”Emme koskaan anna periksi”

 5. 5

  Kaisla, 20, yllättyi joidenkin miesten reaktioista armeijassa – ”Tuntuu oudolta, miten samanikäiset ajattelevat toisesta sukupuolesta”

 6. Näytä lisää
 1. 1

  Entinen Playboy-malli päätyi järkyttävään tekoon: hyppäsi pilvenpiirtäjästä pienen poikansa kanssa

 2. 2

  Herttuatar Catherine välttää huomion varastamisen häissä ovelalla kikalla – toteutti sen myös Harryn ja Meghanin häissä

 3. 3

  David Beckham teki kuninkaallisissa häissä ”moukkamaisen” etikettivirheen – fanit paheksuvat: ”Aivan kuin kirkko olisi vaihtopenkki”

 4. 4

  Tällainen on Terhi Kokkosen viimeinen hetki Vain elämää -sarjassa – katoaa vaivihkaa kesken illallisen: lähtö sivuutetaan täysin

 5. 5

  Texasin ampuja sai nolot pakit luokan edessä ennen veritekoa – lähenteli uhriksi joutunutta tyttöä kuukausien ajan

 6. Näytä lisää
 1. 1

  Nanna, 22, otti aurinkoa bikineissä pihalla, kun kuuli naapurin törkeän kommentin: ”Uppos aika syvälle”

 2. 2

  Susanna Kosken ja pitkäaikaistyöttömän kohtaaminen Ylellä pöyristytti katsojia: ”Kylmäävää ja erittäin vastenmielistä”

 3. 3

  Nuoripari luuli ostavansa 93 000 euron asunnon – ei ymmärtänyt yhtä kohtaa kauppakirjassa

 4. 4

  Intiimit keskustelut häähumusta julki: kuningatar ojensi tomerasti prinssi Philipiä – Meghanin ”lipsautus” pöyristyttää somessa

 5. 5

  Sebastian Aho takoi hattutempun, USA jäi jalkoihin! IS seurasi

 6. Näytä lisää