Pikaviestin WhatsApp taipuu yllättävän moneen asiaan, eivätkä läheskään kaikki käyttäjät tunne kaikkia sen ominaisuuksia. Esittelemme Alphr:n artikkeliin perustuen viisi niksiä, joilla saat sovelluksesta enemmän irti.
1. Jaa yhteystietoja
WhatsApp-keskusteluissa on paperiliittimen kuva, joka mahdollistaa kuva-, ja asiakirjaliitteiden sekä jopa oman paikkatiedon jakamisen. Harva on kuitenkaan noteerannut, että sitä kautta on mahdollista välittää eteenpäin myös puhelimessa olevia yhteystietoja.
2. Vaienna yliaktiiviset keskustelut
Jotkut keskustelijat tai ryhmät ovat aktiivisempia kuin toiset, ja välillä on ihan hyvä pistää ne vain pienelle tauolle. Tämä onnistuu menemällä keskusteluun, avaamalla oikean yläreunan valikko, valitsemalla ”mykistä ilmoitukset” ja määrittelemällä, kuinka kauan haluat pitää keskustelun jäähyllä. Voit määritellä erikseen myös sen, otetaanko ilmoituksetkin pois päältä.
3. Anna ryhmille tai ihmisille omat merkkiäänensä
Jos ryhmän tai ihmisen vaimentaminen on liian radikaali temppu, kokeile antaa sille oma merkkiäänensä. Näin osaat olla reagoimatta aina puhelimen kilahtaessa (tai vaihtoehtoisesti tiedät kyseessä olevan viestin tärkeiltä ihmisiltä).
Tämä tapahtuu ryhmäkeskustelussa oikean yläkulman valikossa valitsemalla ”mukautetut ilmoitukset”. Täällä voit esimerkiksi vaihtaa merkkiäänen tai värinätoiminnon viestin saapuessa.
Yksilökeskustelussa valinta löytyy ylävalikon takaa ”näytä yhteystieto” -kohdasta ja sitten ”mukautetut ilmoitukset”.
4. Muokkaa kuvat ja videot ennen lähettämistä
Yläreunan painikkeilla voit käsitellä kuvaa ennen sen lähettämistä.
Kun olet valinnut kuvan lähetettäväksi, vilkaise yläkulmassa olevia kuvakkeita. Niistä ensimmäinen on tärkein, sillä se antaa mahdollisuuden rajata tai kääntää otosta, jolloin vastaanottajan huomio keskittyy oleelliseen.
Kakkospainikkeella kuvaa voi koristella tarroilla, kolmas antaa kirjoittaa sen päälle tekstiä ja neljäs piirtää vapaasti.
Jos taas olet lähettämässä videota, ylimmän työkalurivin alle tulee ”filminauha”, jolla voi trimmata klippiä kummastakin päästä lyhyemmäksi.
5. Mitä tiedostoja ja linkkejä olenkaan saanut tai lähettänyt?
Joskus tulee tarve vilkaista, mitä linkkejä tai asiakirjoja tietyssä keskustelussa on lähetelty tai vastaanotettu. Tämä selviää painamalla keskustelussa oikeaa ylävalikkoa ja valitsemalla ”mediat”. Täältä löytyvät luokittain mediat (kuva, ääni, video), asiakirjaliitteet ja linkit.
Jos olet ahkera WhatsAppin käyttäjä, lue myös muut vinkkimme alla olevista linkeistä.
Alla olevalla videolla näytetään, miten WhatsApp Web toimii. Videon tekemisen jälkeen sovellus on alkanut toimia myös muilla selaimilla kuin Chromella. Lisäksi se on tullut käytettäväksi iOS:lle, mutta lakannut toimimasta ja BlackBerryllä. Nokia S40 -tuki lakkaa tämän vuoden lopussa. Viimeisimmät tiedot WhatsAppin käyttöjärjestelmämuutoksista näet tästä.