Mobiili

WhatsApp julkisti uuden sovelluksen: Seuraako lasku perässä?

Julkaistu:

WhatsApp
WhatsApp on julkistanut uuden sovelluksen, josta huhuttiin jo viime syksynä. Joidenkin arvioiden mukaan WhatsApp Business -sovelluksesta saattaa tulla maksullinen ainakin osalle käyttäjistä.
WhatsApp on julkistanut uuden viestintäsovelluksen, mutta vain yrityksille. WhatsApp Business -sovelluksella on tarkoitus saada yritykset ja samalla myös asiakkaat käyttämään palvelua keskinäiseen viestintään. Sovellus on ilmeisesti ladattavissa puhelimiin vain muutamissa maissa, ja vain Android-puhelimiin. Ensimmäisiä julkaisumaita ovat olleet ainakin Intia ja Brasilia. Yhtiön mukaan sovellus tulee vähitellen saataville lähiaikoina myös muissa maissa.

WhatsApp Business sisältää muutaman työkalun, joita tavallisessa WhatsApp Messenger -sovelluksessa ei ole. Yritykset voivat julkaista palvelussa profiilisivun, jossa ne voivat kertoa toiminnastaan sekä julkaista esimerkiksi kauppojensa osoitteita, sähköpostiosoitteita ja muita yhteystietoja ja verkkosivujen osoitteen.

Lisäksi yritykset voivat tallentaa automaattisen tervehdysviestin asiakkaille, sekä pikavalintaan valmiita vastauksia yleisimmin esitettyihin kysymyksiin. Business-sovellus kokoaa WhatsApp-keskusteluista myös tilastoja, joilla voi arvioida viestinnän tehokkuutta ja toimivuutta.

WhatsAppin yrityksille suuntaamista uusista palveluista vuoti julkisuuteen tietoja jo viime vuoden puolella. WhatsApp Business -sovelluksen toiminnoista löytyi viime syksynä vihjeitä WhatsAppin koeversiosta, jota yhtiö jakoi testiohjelmaan liittyneille käyttäjille.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

WhatsApp alkaa varmistaa yritystilejä, eli tarkistaa, että tili todella kuuluu oikealle yritykselle. Varmistuksen merkiksi yritysten nimen viereen tulee pieni merkki, jossa on valkoinen väkänen vihreällä pohjalla.

Huhujen mukaan WhatsAppin omistava Facebook aikoisi laskuttaa yrityssovelluksen käytöstä ainakin suurempia yrityksiä. WhatsAppin Business -sovellusta koskevissa tiedotteissa ei ole mainintaa maksullisuudesta, mutta on tietenkin mahdollista, että yhtiö saattaa alkaa periä siitä käyttömaksua julkistusvaiheen jälkeen.

Kommentit

  Näytä lisää
  Kommentointi on päättynyt
  Näitä luetaan!
  • Juuri nyt
  • Päivä
  • Viikko
  1. 1

   Onko sinulla joku näistä laitteista? Viranomainen: Nollaa asetukset, tarkista päivitykset ja vaihda salasana

  2. 2

   Trump: Tapaaminen Pohjois-Korean Kimin kanssa peruttu

  3. 3

   Vähänkin vanhentunut lääke voi olla hengenvaarallinen – proviisori kertoo, mitä lääkkeitä erityisesti kannattaa varoa

  4. 4

   Sipoossa kaupataan taloa, joka on kuin suoraan suuresta maailmasta: ”Omistaja halusi rakentaa jotain hulppeaa”

  5. 5

   Me Naiset: Juha Veijonen rakastui 30 vuotta nuorempaan Mariaan – suhde alkoi yhden illan jutusta: ”Ihmettelemme itsekin, kuinka tässä näin kävi”

  6. Näytä lisää
  1. 1

   Lähes 10 vuoden käsittämätön piina: Lappilaisvanhemmat pahoinpitelivät lapsiaan vuosikausia, pitivät nälässä ja estivät heitä liikkumasta

  2. 2

   Varo näitä Espanjassa! 7 katalaa ansaa, jotka huijari sinulle virittää

  3. 3

   Pituus vaikuttaa älykkyyteen, sanoo tutkimus – katso, kenen tutun älykön kanssa olet samanpituinen

  4. 4

   Jaajo Linnonmaa täyttää huomenna 40 vuotta – tällainen on ollut miehen matka räsypokkajuontajasta perheenisäksi: Yksi päätös pelasti koko uran

  5. 5

   Sukulaismies raiskasi 13-vuotiaan – vuosia myöhemmin äiti pakotti tyttärensä naimisiin saman miehen kanssa

  6. Näytä lisää
  1. 1

   Nanna, 22, otti aurinkoa bikineissä pihalla, kun kuuli naapurin törkeän kommentin: ”Uppos aika syvälle”

  2. 2

   Intiimit keskustelut häähumusta julki: kuningatar ojensi tomerasti prinssi Philipiä – Meghanin ”lipsautus” pöyristyttää somessa

  3. 3

   Morsiamen äidin pöyristyttävä käytös järkytti hääväkeä: ”En ole eläessäni hävennyt niin paljon”

  4. 4

   Entinen Playboy-malli päätyi järkyttävään tekoon: hyppäsi pilvenpiirtäjästä pienen poikansa kanssa

  5. 5

   Meghanin elämä mullistuu täysin häiden jälkeen – nämä kaikki arkiset asiat ovat häneltä nyt jatkossa kiellettyjä

  6. Näytä lisää