Mobiili

Instagramilta karu yllätys – tarkista asetuksesi

Julkaistu:

Instagram
Instagram päätti alkaa näyttää läsnäolosi muille kysymättä erikseen lupaa. Tämän saa kuitenkin helposti estettyä.
Facebookin kuvaviestipalvelu Instagram on tehnyt muutoksen, josta olisi ollut kenties parempi pyytää ensin lupa. IS Digitoday vahvisti palvelun lisänneen Näytä toiminnan tila (Activity Status) -nimisen toiminnon, joka kertoo ystäville ja seuraajille, koska olit viimeksi sovelluksessa.

Sovelluksen Instagram Direct -viestiosioon on ilmestynyt myös Suomessa nimien alle tieto, koska he ovat olleet linjoilla tai ovatko he läsnä juuri nyt.

Vaikka muutos varmasti helpottaa sovelluksen käyttöä monessa tilanteessa, päästää se samalla muut tarkkailemaan entistä paremmin, miten ahkerasti noteeraat heidän viestinsä. Tämä mahdollistaa kiusalliset tilanteet, joissa käyttäjä voi näyttäytyä muiden lähettämät viestit sivuuttavana snobina – oli se totuus tai ei.

Asetuksen voi kytkeä pois päältä helposti. Paina Instagramin profiiliosiossa oikean yläkulman valikkoa päästäksesi asetuksiin. Siellä ota pois päältä toiminto Näytä toiminnan tila. Tämä estää sinua myös näkemästä muiden aktiivisuutta.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

Vastaava toiminnallisuus on jo ennestään Facebookin niinikään omistamassa WhatsAppissa ja yhteisöpalvelun Messenger-sovelluksessa.

Kommentit

  Näytä lisää
  Kommentointi on päättynyt
  Tuoreimmat
  1. Juuri nyt
  2. Äiti alkoi saada majoitusyritykseen iljettäviä puheluita tyttärestään – syy paljastui Facebookiin tekaistusta seksiprofiilista
   Kotimaa
  3. Ässien sirkuksessa taas uusi käänne: Jari Pasanen ei valmennakaan Porissa ensi kaudella – uuden valmentajan etsintä meneillään
   SM-liiga
  4. Laulajatähden esiintyminen suositussa ohjelmassa meni pahasti pieleen – rivot eleet raivostuttivat tv-katsojat: ”Noloa”
   Viihde
  5. Valitaanko venäläinen kenraalimajuri Interpolin uudeksi johtajaksi? Suomella on yksi ääni ja sen antaa poliisiylijohtaja
   Ulkomaat
  6. Kaisan käkkärätukka muuttui yhtäkkiä mystisesti suoraksi: ”Tähän ei ole löydetty mitään hyvää syytä”
   MyStyle
  7. Kirsi on viihtynyt vuosia avoimessa suhteessa: ”Seksi nuoremman miehen kanssa on erinomaista”
   Seksi & Parisuhde
  8. Kimi Räikköselle tihkui loistavia tietoja Sauberilta – ”Ensi vuosi näyttää todellakin hyvältä”
   Formula 1
  9. Verohallinnon nimissä liikkuu huijausviestejä – liittyvät tuleviin veronpalautuksiin
   Kotimaa
  10. Tunti sitten
  11. Saudi-Arabian kuningas Salman, 82, puhui ensimmäistä kertaa julkisesti Khashoggin murhan jälkeen – ylisti maan oikeuslaitosta
   Ulkomaat
  12. Pallokerho: Huuhkajat kyykkäsi Unkarissa, ei vielä syytä paniikkiin – Pikkuhelmarien MM-kisat penkin alle: ”Valmistautuminen epäonnistui”
   Huuhkajat
  13. Näytä lisää