Ryvettynyt Apple antaa käyttäjien valita: iPhonen jarrutus tai sammumisvaara - Mobiili - Ilta-Sanomat

Ryvettynyt Apple antaa käyttäjien valita: iPhonen jarrutus tai sammumisvaara

Applen toimitusjohtaja kertoi, että jatkossa käyttäjät saavat päättää itse, hidastuvatko puhelimet käytön myötä.

18.1.2018 16:00

IPhonejen hidastamisesta negatiiviseen julkisuusmyllyyn joutunut Apple ojentaa kättä suututtamilleen iPhone-käyttäjille.

Yhtiö kertoi jo aikaisemmin tuovansa tulevassa iOS-käyttöjärjestelmän versiossa mahdollisuuden tarkastella akun kuntoa. Nyt toimitusjohtaja Tim Cook kertoo ABC Newsin haastattelussa Applen ottavan vielä askeleen pidemmälle, sillä iOS:ään tulee myös mahdollisuus poistaa jarrutustoiminto käytöstä. Sen hintana on kuitenkin riski puhelimen yhtäkkisestä sammumisesta.

Apple alkaa testata uutta iOS-versiota helmikuussa. Sen jakelu käyttäjille alkaa testausprosessin jälkeen.

Apple hidastaa tarkoituksella iPhone 6-, iPhone 6 Plus-, iPhone 6s-, iPhone 6s Plus-, iPhone 7-, iPhone 7 Plus- ja iPhone SE -puhelimia, jos käyttöjärjestelmän mukaan akku on kulunut tai vaurioitunut.

Tim Cook kummasteli haastattelussa myös sitä, että yhtiö kyllä kertoi hidastavan päivityksen julkaistessaan, mitä ominaisuuksia siinä on. Cnet kritisoi Applea tästä, sillä todellisuudessa harva lukee päivitysten dokumentaatiota läpi tai saa muuten hankituksi tietoa sen sisällöstä.

Apple kertoi keskiviikkona myös kotiuttavansa voittojaan Yhdysvaltoihin yli 200 miljardin dollarin edestä ja luovansa kotimaahan 20 000 työpaikkaa.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?