Mobiili

Kannattaako puhelimella liittyä avoimeen verkkoon? Android-päivitys ratkaisee iänikuisen ongelman

Julkaistu:

Wifi-verkot
Googlen Android-käyttöjärjestelmä alkaa kertoa avointen wifi-verkkojen nopeuden ennen niihin liittymistä.
Moni on kokenut tilanteen, jossa on liittynyt puhelimellaan avoimeen wifi-verkkoon vain huomatakseen, että nettiyhteys onkin hidastunut verkkoon liittymisen myötä. Asiaan on tulossa korjaus.

Google on lisäämässä lähiviikkoina uusimman Androidin eli Oreon versioon 8.1 toiminnon, joka arvioi avointen wifi-verkkojen nopeuden. Asiasta kertoo Android Police.

Verkkojen nopeudesta annetaan lyhyt arvio puhelimen asetusten wifi-valikossa, joka tähän asti on kertonut vain arvion signaalin vahvuudesta. Nopeusarvio koskee vain avoimia verkkoja, ei salattuja. Nopeudet on määritelty neljään luokkaan: hidas 1 mbps tai alle), ok (1–5 mbps), nopea (5–20 mbps) tai erittäin nopea (yli 20 mbps).

Hitaimmalla voi lähinnä soittaa puheluita ja lähettää tekstiviestejä, kun taas nopeimmalla yhteydellä voi toistaa korkealaatuisia videoita, Android Police selvittää.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

Käyttäjän tulee kuitenkin olla varovainen avoimiin wifi-verkkoihin liittyessään. Avoimet wifi-verkot voivat olla alttiita esimerkiksi salakuuntelulle. Asiaan on tulossa muutos tänä vuonna käyttöön otettavassa uudessa wifi-standardissa, mutta se ei ole välttämättä tulossa kaikkiin nykyisiin laitteisiin. Nykyisellään ainoa varma tapa estää salakuuntelu avoimissa verkoissa on vpn-ohjelmiston käyttö.

Voi myös mennä aikansa ennen kuin näet toiminnon omassa puhelimessasi. Vaikka Google muutosta jo levittää, on Androidin Oreo-versio ylipäätään vielä erittäin harvinainen tuttavuus puhelimissa. Kaikki puhelinvalmistajat eivät ole erityisen aktiivisia päivittämään vanhempia mallejaan.

Kommentit

  Näytä lisää
  Kommentointi on päättynyt
  Tuoreimmat
  1. Juuri nyt
  2. Ässien sirkuksessa taas uusi käänne: Jari Pasanen ei valmennakaan Porissa ensi kaudella – uuden valmentajan etsintä meneillään
   SM-liiga
  3. Laulajatähden esiintyminen suositussa ohjelmassa meni pahasti pieleen – rivot eleet raivostuttivat tv-katsojat: ”Noloa”
   Viihde
  4. Valitaanko venäläinen kenraalimajuri Interpolin uudeksi johtajaksi? Suomella on yksi ääni ja sen antaa poliisiylijohtaja
   Ulkomaat
  5. Kaisan käkkärätukka muuttui yhtäkkiä mystisesti suoraksi: ”Tähän ei ole löydetty mitään hyvää syytä”
   MyStyle
  6. Kirsi on viihtynyt vuosia avoimessa suhteessa: ”Seksi nuoremman miehen kanssa on erinomaista”
   Seksi & Parisuhde
  7. Kimi Räikköselle tihkui loistavia tietoja Sauberilta – ”Ensi vuosi näyttää todellakin hyvältä”
   Formula 1
  8. Verohallinnon nimissä liikkuu huijausviestejä – liittyvät tuleviin veronpalautuksiin
   Kotimaa
  9. Tunti sitten
  10. Saudi-Arabian kuningas Salman, 82, puhui ensimmäistä kertaa julkisesti Khashoggin murhan jälkeen – ylisti maan oikeuslaitosta
   Ulkomaat
  11. Pallokerho: Huuhkajat kyykkäsi Unkarissa, ei vielä syytä paniikkiin – Pikkuhelmarien MM-kisat penkin alle: ”Valmistautuminen epäonnistui”
   Huuhkajat
  12. Bachelorette-Jenny saa treffeillään kylmää kyytiä – Hunks-Kimmo paljastaa todelliset tunteensa: ”Olen alkanut epäilemään”
   Viihde
  13. Näytä lisää