Mobiili

Kannattaako puhelimella liittyä avoimeen verkkoon? Android-päivitys ratkaisee iänikuisen ongelman

Julkaistu:

Wifi-verkot
Googlen Android-käyttöjärjestelmä alkaa kertoa avointen wifi-verkkojen nopeuden ennen niihin liittymistä.
Moni on kokenut tilanteen, jossa on liittynyt puhelimellaan avoimeen wifi-verkkoon vain huomatakseen, että nettiyhteys onkin hidastunut verkkoon liittymisen myötä. Asiaan on tulossa korjaus.

Google on lisäämässä lähiviikkoina uusimman Androidin eli Oreon versioon 8.1 toiminnon, joka arvioi avointen wifi-verkkojen nopeuden. Asiasta kertoo Android Police.

Verkkojen nopeudesta annetaan lyhyt arvio puhelimen asetusten wifi-valikossa, joka tähän asti on kertonut vain arvion signaalin vahvuudesta. Nopeusarvio koskee vain avoimia verkkoja, ei salattuja. Nopeudet on määritelty neljään luokkaan: hidas 1 mbps tai alle), ok (1–5 mbps), nopea (5–20 mbps) tai erittäin nopea (yli 20 mbps).

Hitaimmalla voi lähinnä soittaa puheluita ja lähettää tekstiviestejä, kun taas nopeimmalla yhteydellä voi toistaa korkealaatuisia videoita, Android Police selvittää.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

Käyttäjän tulee kuitenkin olla varovainen avoimiin wifi-verkkoihin liittyessään. Avoimet wifi-verkot voivat olla alttiita esimerkiksi salakuuntelulle. Asiaan on tulossa muutos tänä vuonna käyttöön otettavassa uudessa wifi-standardissa, mutta se ei ole välttämättä tulossa kaikkiin nykyisiin laitteisiin. Nykyisellään ainoa varma tapa estää salakuuntelu avoimissa verkoissa on vpn-ohjelmiston käyttö.

Voi myös mennä aikansa ennen kuin näet toiminnon omassa puhelimessasi. Vaikka Google muutosta jo levittää, on Androidin Oreo-versio ylipäätään vielä erittäin harvinainen tuttavuus puhelimissa. Kaikki puhelinvalmistajat eivät ole erityisen aktiivisia päivittämään vanhempia mallejaan.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt