Mobiili

Laitevalmistaja yllätti: Nyt on ihan erilainen kannettava tietokone

Julkaistu:

Mobiililaitteet
Pelilaitevalmistaja Razer esitteli messuilla näkemyksensä kännykkään perustuvasta pelikoneesta.
Pelitarvikevalmistaja Razer esitteli viime viikolla Las Vegasin CES-messuilla Project Lindaksi kutsumansa pelikoneen, joka on rakennettu Android-älypuhelimen ympärille.

Kysymys on ulkoisesti kannettavan tietokoneen näköisestä laitteesta, jonka etuosassa on paikka puhelimelle. Kun puhelin on kytketty Lindaan, puhelimen näyttö toimii tietokoneen kosketuslevynä ja puhelin latautuu samalla.

Project Linda on konsepti, eli laitteita ei ole vielä olemassa. Se on tarkoitettu toimimaan Razerin oman puhelimen kanssa.

Älypuhelimet ovat uusi aluevaltaus Razerille, joka on parhaiten profiloitunut pelihiirien ja -näppäimistöjen valmistajana. Tämän jälkeen yhtiön laajentanut niin äänentoiston kuin tietokoneiden puolelle. Yhtiö julkaisi marraskuussa Razer Phonen, jota se parhaillaan markkinoi pelaajille.

Project Linda on varustettu 13,3 tuuman kosketusnäytöllä, taustavalaistulla näppäimistöllä, 200 gigatavun lisätalletustilalla ja mahdollisuudella käyttää ulkoista hiirtä. Se on valmistajan mukaan tarkoitettu pelaajien ohella sisällöntuottajille ja muun muassa kuvankäsittelyyn.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

Kyse ei ole ensimmäisestä kerrasta, kun älypuhelimen alle ruvetaan rakentamaan pc:tä. Microsoft kehitti viimeiseksi jääneen Lumia-sukupolvensa Continuum-konseptin ympärille Display Dockin, joka käytännössä teki puhelimesta tietokoneen. Samsung puolestaan toi yhdessä Galaxy S8 -sukupolven kanssa kauppoihin Dex-telakan, joka tekee saman asian.

Samalla kyse on uudesta luvusta Googlen yrityksissä päästä pöytäkoneisiin. Vaikka Android on noussut puhelinten myötä maailman yleisimmäksi käyttöjärjestelmäksi, se ei ole lyönyt vieläkään kunnolla itseään läpi tietokoneissa.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt