Huawei-johtaja haukkui AT&T:n CES-puheessaan - Mobiili - Ilta-Sanomat

Puhelinten myynti estettiin – Huawei-pomo laukoi yleisön edessä suorat sanat amerikkalaisille

Huawein kuluttajatuoteryhmän johtaja puhui eilen CES-messuilla Las Vegasissa ja esitteli Huawei Mate 10 Pro -puhelinta.

Julkaistu: 10.1.2018 16:00

Huawei menetti tärkeän puhelindiilin, eikä johtaja todellakaan unohtanut sitä CES-puheessaan.

Kiinalaisen Huawein kuluttajatuotteiden johtaja Richard Yu poikkesi käsikirjoituksesta Las Vegasin CES-messujen puheessaan, muun muassa The Verge kertoo.

Puheen aiheena oli yhtiön uusi Mate 10 Pro -puhelin, mutta johtaja käytti puheensa lopun varsin yllättävästi.

– Monet teistä olette lukeneet lehdistä, että jotain on tapahtunut, Yu aloitti viitaten suuroperaattori AT&T:n mahdollisesti poliittiseen päätökseen olla myymättä Huawein puhelimia Yhdysvalloissa.

Johtajan mukaan Huawei on yli 70 miljoonalla asiakkaallaan ympäri maailman todistanut laatunsa ja turvallisuutensa. Hän korosti, miten päätös koituu lopulta kuluttajien tappioksi.

– Kaikki tietävät, että Yhdysvalloissa yli 90 prosenttia älypuhelimista myydään operaattorien kautta. Tämä on iso menetys meille, mutta vielä isompi se on kuluttajille, koska kuluttajilla ei ole parasta tarjontaa, Yu sanoi muistuttaen, että raketin lailla puhelimissa noussut yhtiö kohtasi aikanaan epäluuloja myös kotonaan Kiinassa.

Huawei aikoo nyt myydä huippupuhelintaan USA:ssa ensisijaisesti nettikaupoissa.

Peistä taitettu useita vuosia

Vaikka AT&T:n päätös saattaa olla poliittinen ja painostuksen tulosta, Huawei on aikaisemmin itse sahannut oksaansa tietoturvassa. Kenties huonosti muistetussa julkistustilaisuudessa Suomessa toinen Huawei-johtaja antoi ymmärtää, että puhelinten ulkonäkö on yhtiölle tietoturvaa tärkeämpää. Yhtiö korjasi jälkikäteen, että laitteiden turvallisuus on yksi prioriteeteista.

Kuitenkin vuonna 2016 IS Digitoday ihmetteli, kuinka Huawein puhelimet sammuttivat itsekseen vpn-tietoturvaohjelmat, kun puhelin lukitaan tai on hetken käyttämättä. Syyksi sanottiin Huawein käyttämän Android-version virransäästöasetukset. Huawei on joka tapauksessa jo pitkään ollut yksi Suomen suosituimmista puhelinmerkeistä.

Huawei on ollut Yhdysvaltain hampaissa jo vuosikaudet joidenkin muiden kiinalaisten teknologiayhtiöiden tavoin. Jo ainakin vuonna 2013 Huawei yritti vakuuttaa, ettei sitä tarvitse pelätä, kun sen verkkolaitteita epäiltiin Kiinan valtion vakoilukoneiksi.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?