Tiedätkö, miten WhatsApp-keskustelu piilotetaan? Tässä 5 vähän tunnettua niksiä - Mobiili - Ilta-Sanomat

Tiedätkö, miten WhatsApp-keskustelu piilotetaan? Tässä 5 vähän tunnettua niksiä

WhatsApp-pikaviestimestä löytyy moneen tilanteeseen sopivia niksejä. Esittelemme viisi vähemmän tunnettua.

Mikäs se siinä? Arkistoitu eli vastaanottajalistaan perustuva piilotettu ryhmäviesti.

10.1.2018 7:00

Vaikka WhatsApp-pikaviestin on monella päivittäisessä käytössä, kaikki eivät tunne läheskään kaikkia sen sisältämiä niksejä. Vähemmän tunnettuja vinkkejä antaa Hongkiat-verkkosivusto.

1. Vastaanottajalistat

Yksi väheän tunnettu niksi on mahdollisuus lähettää ryhmäviestejä itse kasatulle vastaanottajalistalle. Ryhmäviestinä lähetetty viesti näkyy vastaanottajalle tavallisena viestinä, eikä sen saaja näe muita vastaanottajia. Vastaukset viestiin eivät myöskään mene muille kuin alkuperäisen viestin lähettäjälle.

Ryhmäviesti on mainio tapa vaikkapa kutsujen lähettämiseen. Sen voi lähettää klikkaamalla sovelluksen aloitusnäkymän valikkoa ja valitsemalla ”uusi vastaanottajalista”. Listalle voi lisätä ainoastaan sellaisia vastaanottajia, jotka ovat puhelimesi yhteystiedoissa. Listalle mahtuu enintään 256 vastaanottajaa.

2. Lainaa viestejä vilkkaassa keskustelussa

Toinen näppärä ominaisuus on viestin lainaaminen siihen vastatessa. Tästä on iloa etenkin vilkkaissa ryhmäkeskusteluissa, joissa alkuperäinen viesti on jo ehtinyt hukkua myöhemmän viestittelyn alle.

Tämä tapahtuu painamalla viestiä sormella, jolloin se valitaan. Klikkaa tämän jälkeen vastauspainiketta, jolloin alkuperäinen viesti siteerataan osaksi vastaustasi.

Voit halutessasi myös viitata keskustelijaan eli ”pingata” häntä kirjoittamalla hänen nimensä (samassa muodossa kuin se on puhelinmuistiossasi) ja lisäämällä @-merkin eteen, esimerkiksi @Henrik Kärkkäinen. Tällöin tärkeä viesti ei jää huomaamatta.

3. Laita tärkeät viestit sivuun

Tunnetko mahdollisuuden merkitä tärkeitä viestejä tähdellä? Tämä on näppärää, jos keskustelussa mainitaan ensimerkiksi ostoslista, osoite tai pankkitilin numero, johon on tarve palata myöhemmin.

Viesti merkataan tähdellä painamalla sitä ja valitsemalla sen jälkeen tähden kuva ylhäällä olevasta valikosta. WhatsAppin päävalikosta löytyy valinta nimeltä ”tähdelliset viestit”, joka näyttää merkkaamasi viestit.

4. Käytä hakua

Pääsikö osoite tai ostoslista sittenkin hukkumaan? Jos muistat siitä osankin, voit käyttää WhatsAppin hakutoimintoa.

Tämä tapahtuu klikkaamalla suurennuslasin kuvaa sovelluksen alkunäkymän ylävalikossa. Hakutoiminto etsii sanoja kaikista WhatsApp-keskusteluistasi ja säästää keskustelujen takaisinpäin kelaamisen vaivan.

5. Pane keskustelu piiloon

Haluatko, ettei käymäsi keskustelu näy WhatsAppin aloitusnäkymässä? Silloin paina sitä pitkään aloitusnäkymässä ja valitse ylävalikossa oikealla oleva laatikon kuva, jossa on nuoli alaspäin. Tämä arkistoi keskustelun ja piilottaa sen näkyvistä.

Saat arkistoidut keskustelut näkyviin, kun kelaat keskustelujen listan loppuun ja painat siellä valintaa ”arkistoidut keskustelut”.

Voit aktivoida ketjun uudelleen arkistoitujen keskustelujen näkymässä painamalla sitä pitkään ja klikkaamalla sitten ylävalikon laatikon kuvaa, jossa on nuoli ylöspäin. Se aktivoituu ja palaa aktiivisten keskustelujen listalle myös, jos lähetät keskusteluun viestin.

WhatsApp-vinkkejä on lisää. Voit katsastaa muista jutuistamme, miten saat WhatsAppiin rivinvaihdot tai tyyliteltyä tekstiä ja miten käytät pikaviestintä tietokoneella.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?