Mobiili

Applen tilanne kävi todella tukalaksi: Pyytää nyt anteeksi iPhone-käyttäjiltä

Julkaistu:

Apple
Apple esitti poikkeuksellisen anteeksipyynnön asiakkailleen osoitetussa lausunnossa ja tarjoaa akunvaihtoja alennuksella.
Apple on pyytänyt asiakkailleen osoitetussa kirjeessä anteeksi sitä, että yhtiö hidastaa tarkoituksellisesti vanhojen iPhonejen toimintaa joissakin tilanteissa.

– Olemme saaneet asiakkailtamme runsaasti palautetta liittyen vanhalla akulla varustettujen puhelimien suorituskykyyn ja siihen, miten olemme viestineet asiasta. Tiedämme joidenkin teistä olevan sitä mieltä, että Apple on tuottanut teille pettymyksen. Pyydämme anteeksi, Apple kirjoitti.

Yhtiö vakuutti, ettei se missään nimessä pyri lyhentämään tuotteidensa elinaikaa. Apple selitti hidastavansa puhelimia siksi, että akku on kuluva osa eikä puhelimesta saa katketa virta varoittamatta.

Applea on syytetty siitä, että se yrittää saada akun vaihtamisen sijaan ihmiset ostamaan uuden puhelimen laskemalla vanhojen laitteiden suorituskykyä. Tämä ehti johtaa jo oikeuskanteeseen Applea vastaan.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

– Olemme aina halunneet asiakkaidemme käyttävän iPhonea niin pitkään kuin mahdollista. Olemme ylpeitä siitä, että Applen tuotteet tunnetaan kestävyydestään ja ne säilyttävät arvonsa kilpailijoita pidempään, Apple jatkoi lausunnossaan.

Kädenojennuksena asiakkailleen Apple sanoi aloittavansa iPhone 6:lle ja sitä uudemmille puhelimelle vuoden 2018 kestävän akkujen vaihto-ohjelman, jossa akun saa vaihdettua uuteen 29 dollarilla. Normaalihinta akun vaihdolle on 79 dollaria. Operaation hintaa euroissa ei ole vielä paljastettu.

Yhtiö sanoi myös tuovansa iOS-käyttöjärjestelmään alkuvuodesta ominaisuuden, joka mahdollistaa akun kunnon tarkkailemisen.

Applen menettelytapaa voi pitää poikkeuksellisena. Edesmenneen perustajansa Steve Jobsin aikana yhtiö ei juuri julkisia anteeksipyyntöjä harrastanut. Esimerkiksi vuoden 2010 iPhone 4:ää vaivannut vakava antennivika kuitattiin ja korjattiin kaikessa hiljaisuudessa ilman anteeksipyyntöä.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

Tim Cookin toimitusjohtajakaudella Apple on ottanut hieman nöyremmän asenteen asiakkaisiinsa. Yhtiö on joutunut pyytämään anteeksi muun muassa täysin epäonnistunutta karttauudistusta, päätöstä olla maksamatta artisteille musiikista Apple Music -palvelun koejaksojen aikana sekä kompurointia Mac Pro -malliston uudistamisessa.

Applen kommentti innosti muutaman muun puhelinvalmistajan kertomaan, että he eivät menettele samalla tavoin. The Vergen mukaan sekä HTC että Motorola antoivat lausunnot, joissa he irtisanoutuivat Applen menettelytavoista.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt